Grillowana Pizza z konfiturą figową, Prosciutto, serem pleśniowym i rukolą
Przepis Pizza z grilla z dżemem figowym, Prosciutto, serem pleśniowym i rukolą jest gotowy w ciągu około 4 godzin i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 1 i kosztuje $1.27 za porcję. Jedna porcja zawiera 340 kalorii, 9g białka, oraz 26g tłuszczu. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz rukolę, olej roślinny, dżem figowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Grillowany Kurczak, Rukola, Ser Pleśniowy Pizza, Fettuccine z serem pleśniowym, rukolą i chrupiącą Prosciutto, oraz Grillowana Pizza z Prosciutto, Ricottanem i rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ciasto na pizzę przykryj i przygotuj do rozwałkowania.
Przygotuj gorący ogień w grillu węglowym lub rozgrzej centralny palnik grilla gazowego na wysokim, A przednie i tylne lub boczne palniki do średnio-niskich.
Umieść dżem figowy, prosciutto, ser pleśniowy i rukolę obok grilla, gotowy do góry pizzy.
Obficie odkurzyć skórkę do pizzy lub dużą blachę do pieczenia bez oprawek mąką, a następnie mąką kukurydzianą. Spłaszczyć ciasto na mocno posypanej mąką powierzchni roboczej, posypując kilka łyżek mąki kukurydzianej na mąkę. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj ciasto na okrąg o średnicy od 12 do 13 cali. Ciasto powinno mieć grubość około cala. Jeśli ciasto kurczy się z powrotem na krawędziach, delikatnie rozciągnij je ręcznie, uważając, aby ciasto miało jednolitą grubość. (Ciasto nie musi być idealnym okręgiem; w rzeczywistości, koło o dziwnym kształcie Nadaje pizzy piękny rustykalny wygląd.)
Używając rąk i szybko pracując, podnieś i przenieś ciasto na skórkę do pizzy lub blachę do pieczenia. Daj skórkę lub arkusz kilka wstrząsów tam iz powrotem, aby upewnić się, że ciasto nie przykleja.
Szczotkuj stojak do grilla obficie olejem wsuń ciasto na środek stojaka do grilla, wykonując szybkie Szarpanie ramieniem. Jeśli jakakolwiek część ciasta złoży się na sobie, użyj szczypiec do rozłożenia. Natychmiast przykryj grill. Grilluj, aż powstanie skórka i pojawią się lekkie ślady grilla, od 1 do 2 minut.
Używając skórki do pizzy lub blachy do pieczenia, Odwróć skorupę pizzy i zdejmij ją z grilla. Przykryć grill dodając polewy. (Jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, łopata trochę węgla drzewnego z jednej strony, aby utworzyć sekcję chłodniejszą. Jeśli używasz grilla gazowego, przekręć palnik środkowy na średni.)
Rozłóż dżem figowy równomiernie na lekko zwęglonej skórce, pozostawiając 1-calową granicę. Rozrzuć prosciutto na górze. Ser pleśniowy równomiernie rozprowadzić na prosciutto. Przesuń pizzę z powrotem na grillu w kierunku gorącej sekcji, ale nie bezpośrednio nad nią. Przykryć grill i piec pizzę, aż ładnie rumiane i chrupiące na dole i na brzegach i ser się stopił, o 7 protokół. Sprawdź pizzę po około 3 minutach. Jeśli pizza brązowieje zbyt szybko, przesuń go do chłodniejszej części grilla, aby zakończyć pieczenie.
Usuń nadmiar mąki i mąki kukurydzianej ze skórki do pizzy lub blachy do pieczenia i użyj go do przeniesienia pizzy na deskę do krojenia. Równomiernie rozprowadzić rukolę na pizzy. Pizzę pokroić w kliny i od razu podawać.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;