Grillowana Pizza z konfiturą figową, Prosciutto, serem pleśniowym i rukolą

Grillowana Pizza z konfiturą figową, Prosciutto, serem pleśniowym i rukolą
Przepis Pizza z grilla z dżemem figowym, Prosciutto, serem pleśniowym i rukolą jest gotowy w ciągu około 4 godzin i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 1 i kosztuje $1.27 za porcję. Jedna porcja zawiera 340 kalorii, 9g białka, oraz 26g tłuszczu. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz rukolę, olej roślinny, dżem figowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Grillowany Kurczak, Rukola, Ser Pleśniowy Pizza, Fettuccine z serem pleśniowym, rukolą i chrupiącą Prosciutto, oraz Grillowana Pizza z Prosciutto, Ricottanem i rukolą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ciasto na pizzę przykryj i przygotuj do rozwałkowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Do PizzyCiasto Do Pizzy
2
Przygotuj gorący ogień w grillu węglowym lub rozgrzej centralny palnik grilla gazowego na wysokim, A przednie i tylne lub boczne palniki do średnio-niskich.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Umieść dżem figowy, prosciutto, ser pleśniowy i rukolę obok grilla, gotowy do góry pizzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser PleśniowySer Pleśniowy
ProsciuttoProsciutto
RukolaRukola
Dżem FigowyDżem Figowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
Obficie odkurzyć skórkę do pizzy lub dużą blachę do pieczenia bez oprawek mąką, a następnie mąką kukurydzianą. Spłaszczyć ciasto na mocno posypanej mąką powierzchni roboczej, posypując kilka łyżek mąki kukurydzianej na mąkę. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj ciasto na okrąg o średnicy od 12 do 13 cali. Ciasto powinno mieć grubość około cala. Jeśli ciasto kurczy się z powrotem na krawędziach, delikatnie rozciągnij je ręcznie, uważając, aby ciasto miało jednolitą grubość. (Ciasto nie musi być idealnym okręgiem; w rzeczywistości, koło o dziwnym kształcie Nadaje pizzy piękny rustykalny wygląd.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
5
Używając rąk i szybko pracując, podnieś i przenieś ciasto na skórkę do pizzy lub blachę do pieczenia. Daj skórkę lub arkusz kilka wstrząsów tam iz powrotem, aby upewnić się, że ciasto nie przykleja.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Szczotkuj stojak do grilla obficie olejem wsuń ciasto na środek stojaka do grilla, wykonując szybkie Szarpanie ramieniem. Jeśli jakakolwiek część ciasta złoży się na sobie, użyj szczypiec do rozłożenia. Natychmiast przykryj grill. Grilluj, aż powstanie skórka i pojawią się lekkie ślady grilla, od 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
CiastoCiasto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
SzczypceSzczypce
7
Używając skórki do pizzy lub blachy do pieczenia, Odwróć skorupę pizzy i zdejmij ją z grilla. Przykryć grill dodając polewy. (Jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, łopata trochę węgla drzewnego z jednej strony, aby utworzyć sekcję chłodniejszą. Jeśli używasz grilla gazowego, przekręć palnik środkowy na średni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowane Ciasto Do PizzyPrzygotowane Ciasto Do Pizzy
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
8
Rozłóż dżem figowy równomiernie na lekko zwęglonej skórce, pozostawiając 1-calową granicę. Rozrzuć prosciutto na górze. Ser pleśniowy równomiernie rozprowadzić na prosciutto. Przesuń pizzę z powrotem na grillu w kierunku gorącej sekcji, ale nie bezpośrednio nad nią. Przykryć grill i piec pizzę, aż ładnie rumiane i chrupiące na dole i na brzegach i ser się stopił, o 7 protokół. Sprawdź pizzę po około 3 minutach. Jeśli pizza brązowieje zbyt szybko, przesuń go do chłodniejszej części grilla, aby zakończyć pieczenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser PleśniowySer Pleśniowy
ProsciuttoProsciutto
Dżem FigowyDżem Figowy
SerSer
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
9
Usuń nadmiar mąki i mąki kukurydzianej ze skórki do pizzy lub blachy do pieczenia i użyj go do przeniesienia pizzy na deskę do krojenia. Równomiernie rozprowadzić rukolę na pizzy. Pizzę pokroić w kliny i od razu podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
RukolaRukola
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
artykuł var
11
Typ_27_data = {};
12
artykuł
13
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje1
Ocena Zdrowia2
Magazyn