Grillowana Paella Z Homarem

Grillowana Paella Z Homarem
Przepis Grillowana Paella z homara może zaspokoić Europejskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 927 kalorii, 40g białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Na $3.92 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz ryż krótkoziarnisty, chorizo, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowana Paella Z Owocami Morza, Grillowane owoce morza i Paella Chorizo, oraz Opakowania Foliowe Paella Z Grillowanego Łososia dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj gorący ogień w grillu węglowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Spalić do rozgrzanych do czerwoności węgli; grabić do krawędzi grilla. (W celu uzyskania kopii zapasowej, rozpocznij drugą rundę węgli w kominie węglowym na chodniku w pobliżu.) Umieścić patelnię paella 16"-18" na ruszcie grillowym; podgrzać 1/2 szklanki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
3
Dodaj 3/4 lb. Hiszpański chorizo, pokrojone w 1/2 " - grube rundy, i 6 łodygi zielony czosnek, cienko pokrojone, lub 2 drobno posiekane pory, białe i jasnozielone części tylko; gotować, aż złoty, 3-4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Hiszpański ChorizoHiszpański Chorizo
CzosnekCzosnek
PorPor
4
Dodaj 1 łyżkę wędzonej papryki i 2 1/2 szklanki ryżu krótkoziarnistego (takiego jak bomba, Valencia lub calasparra); gotuj, często mieszając, aż ryż będzie pokryty, 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka WędzonaPapryka Wędzona
ZiarnaZiarna
RyżRyż
5
Dodaj 1/4 łyżeczki nici szafranu do 7 filiżanek gorących owoców morza lub kurczaka bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Owoce MorzaOwoce Morza
6
Dodać bulion do patelni i doprawić do smaku koszerną solą; wymieszać, aby rozprowadzić składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Niech gotować, niezakłócony, aż gotować simmers i ryż zaczyna wchłaniać płyn, o 10 protokół. Obracaj patelnię co 2-3 minuty, aby gotować równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Ułóż 3 homary 1-1 1/4 funta, połówki wzdłuż, pazury popękane, nad ryżem. Kontynuuj gotowanie, często obracając patelnię, gdy ryż pęcznieje i wchłania wywar.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
StadoStado
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj więcej węgli z komina węglowego, aby utrzymać równomierne ciepło pod patelnią. Gotować, aż ryż jest prawie miękkie i homar jest gotowane przez, o 10 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Rozsypać 2 szklanki łuskanego grochu lub mrożonego grochu, rozmrożone, na wierzchu. (Jeśli płyn odparuje, zanim ryż będzie miękki, dodaj więcej gorącego wywaru.) Gotować bez mieszania, pozwalając ryżowi wchłonąć całą ciecz, tak aby skorupa (socarrat) rozwijała się na dnie, a krawędzie zaczęły wysychać i stawały się chrupiące, 5-10 minut, przez całkowity czas gotowania około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
StadoStado
GrochGroch
RyżRyż
11
Zdjąć patelnię z grilla. Przykryj dużymi czystymi ręcznikami kuchennymi i pozostaw na 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
12
Udekoruj 1/2 szklanki drobno posiekanej świeżej pietruszki z płaskim liściem i podawaj z 3 połówkami cytryn, upewniając się, że zeskrobujesz część socarratu z dna patelni na każdą płytkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Zwyczajna, świeża, PłaskaPietruszka Zwyczajna, świeża, Płaska
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować Domaine Seguinot-Bordet Chablis (pół butelki). Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Domaine Seguinot-Bordet Chablis (pół butelki)
Domaine Seguinot-Bordet Chablis (pół butelki)
Skomplikowany nos z nutami kwiatowymi, owocowymi i mineralnymi, które są naśladowane na jego orzeźwiającym podniebieniu. Zielone jabłko, skórka cytrynowa i kwasowość soli. Pyszne.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia39
Magazyn