Grillowana makrela z sałatką z pomarańczy, chilli i rukoli

Grillowana makrela z sałatką z pomarańczy, chilli i rukoli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj grillowanej makreli z sałatką z pomarańczy, chilli i rukoli. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 632 kalorie. Na 4,64 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 50 osób było pod wrażeniem tego przepisu. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne dieta. Jeśli masz pieprz, chili, makrela i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 99%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Pieprzowa makrela, Nowa sałatka z ziemniaków i rukoli, Szafranowa Pomarańczowa Sałatka Z Makreli, oraz Sałatka z wędzonej makreli, pomarańczy i kuskusu.

Instrukcje

1
Drobno zmiażdżyć ziarna pieprzu i kolendry razem za pomocą tłuczka i zaprawy. Zetrzeć skórkę z połowy pomarańczy i wymieszać z mieszanką pieprzu z połową posiekanego chilli. Lekko ukoś skórę makreli i naciśnij pikantną, pieprzną mieszankę na rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
MakrelaMakrela
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
2
Podgrzej grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Do sałatki posegreguj pomarańcze. Najpierw pokrój górną i dolną część pomarańczy, a następnie odetnij skórkę i każdy biały rdzeń za pomocą małego, ostrego noża. Trzymając każdą pomarańczę nad miską, aby złapać cały sok, ściąć po obu stronach każdego segmentu, aby go uwolnić, a następnie wycisnąć muszle, aby uwolnić dodatkowy sok. Odmierz 4 łyżki tego soku do małej miseczki i wymieszaj z musztardą, miodem i pozostałym chilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Grilluj makrelę, skórkę do góry, przez 4 minuty lub do momentu, gdy będzie chrupiąca i ugotowana. Tymczasem liście sałaty podzielić między 4 talerze i rozsypać z pomarańczowymi segmentami i pokrojoną szalotką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańczowe CukierkiPomarańczowe Cukierki
MakrelaMakrela
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Skropić sosem chilli orange i top z grillowaną makrelą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakrelaMakrela
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe

Polecane wino: Pinot Grigio, Sparkling Rose, Viognier

Pinot Grigio, Sparkling rosé i Viognier to świetny wybór dla makreli. Silnie aromatyzowane, tłuste ryby, takie jak makrela, dobrze łączą się z tymi chrupiącymi winami białymi i winem musującym, nawet różowym. Możesz spróbować Santi Sortesele Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn