Grillowana kukurydza z ziołami
Grillowana kukurydza z ziołami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 107 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 10 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz kłosy kukurydzy w łusce, zioła, takie jak szczypiorek, sos z masła limonkowego i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowana kukurydza na kolbie z pieczonym czosnkiem i ziołami, Kukurydza z ziołami, oraz Kukurydza ze świeżymi ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować grill do gotowania na średnio gorącym węglu (umiarkowane ciepło dla gazu).
Grilluj kukurydzę (w łuskach) na lekko naoliwionym stojaku do grillowania, obracając, przykryte, aż ziarna będą miękkie, 20 do 30 minut.
Wyjąć kukurydzę z grilla i odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, ale nadal ciepłe, o 10 protokół.
Odrzuć łuski i końce łodygi z kukurydzy.
Pokroić ziarna z kolb dużym nożem i wrzucić z ziołami i sosem z masła limonkowego.
Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, kukurydzę (w łuskach) można prażyć bezpośrednio na środkowym stojaku rozgrzanego piekarnika 232° 30 minut.