Grillowana Krewetka Sałatka pomarańczowo-arbuzowa z Pieprzowymi orzeszkami ziemnymi w pikantnym sosie cytrusowym

Grillowana Krewetka Sałatka pomarańczowo-arbuzowa z Pieprzowymi orzeszkami ziemnymi w pikantnym sosie cytrusowym
Grillowane krewetki pomarańczowy i arbuz Sałatka z pieprzone orzeszki ziemne w pikantny sos cytrusowy może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 483 kalorie, 24g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 3,43 zł za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka rozdarta sałata liściowa, orzeszki ziemne prażone na sucho, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać pomarańcze, można śledzić to danie główne z Krem miodowy z krewnymi pomarańczami i kandyzowaną cytryną jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Cytrusowo-marynowane krewetki z grillowaną cebulą i sałatką pomarańczową, Sałatka z krewetek nad pikantnym arbuzem, oraz Grillowane krewetki z sosem cytrusowym-Sambal-Oelek dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wrzucić razem pierwszych 5 składników w małej misce; rozprowadzić mieszaninę orzeszków ziemnych w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Piec w temperaturze 400 przez 10 do 12 minut, mieszając raz. Super.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Edamame gotować we wrzącej wodzie na pokrycie 2 minut lub do chrupkiego przetargu; odcedzić. Zanurz się w lodowatej wodzie, aby zatrzymać proces gotowania; odcedzić i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
4
Krewetki obrać, pozostawiając ogony na; devein, w razie potrzeby. Nawlecz 4 krewetki na każdy szaszłyk. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
5
Obierz 4 pomarańcze i pokrój każdą Na 6 (1/2 cala) plastrów; odstaw plastry na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
6
Pozostałą pomarańczę zetrzeć na 1/2 łyżeczki startej skórki w małej misce; wycisnąć sok z pomarańczy do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Dodaj sos hoisin i następne 3 składniki do miski i mieszaj, aż się zmiksują.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Usuń 2 łyżki cytrusów dressing i pędzla równomiernie na krewetki. Zarezerwować pozostały opatrunek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
9
Przykryć zimny ruszt natryskiem do gotowania i umieścić na grillu na średnim ogniu (350 do 400).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
10
Miejsce szaszłyki krewetki na ruszcie, i grill 2 minut z każdej strony lub tylko do czasu zakończenia. Sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
11
Ułóż sałatę i rukolę na 4 talerzach i równomiernie wymieszaj z edamame, plastrami pomarańczy, arbuzem i zieloną cebulą. Top każdej sałatki z 4 krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
ArbuzArbuz
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo PosiekanychGarść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
12
Posypać równomiernie kolendrą, bazylią i mieszaniną orzeszków ziemnych; skropić reserved dressing cytrusowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
13
* 2 szklanki niegotowanej świeżej zielonej łuskanej soi można zastąpić mrożoną. Gotuj soję w lekko osolonej wodzie, aby pokryć 15 do 20 minut lub do ostrej miękkości; odcedzić. Zanurz się w lodowatej wodzie, aby zatrzymać proces gotowania; odcedzić. Postępuj zgodnie z przepisem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Edamame łuskanyEdamame łuskany
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
SojaSoja
14
W porcji: kalorie 494 (34% z tłuszczu); Tłuszcz 19 g (sat 4g, mono 8g, Poli 1G); białko 2G; węglowodany 64G; błonnik 4G; Chol 44mg; żelazo 5mg; sód 871mg*; Calc 263mg.

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia57
Magazyn