Grillowana Krewetka Sałatka pomarańczowo-arbuzowa z Pieprzowymi orzeszkami ziemnymi w pikantnym sosie cytrusowym

Grillowana Krewetka Sałatka pomarańczowo-arbuzowa z Pieprzowymi orzeszkami ziemnymi w pikantnym sosie cytrusowym
Grillowane krewetki pomarańczowy i arbuz Sałatka z pieprzone orzeszki ziemne w pikantny sos cytrusowy może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 483 kalorie, 24g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 3,43 zł za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka rozdarta sałata liściowa, orzeszki ziemne prażone na sucho, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać pomarańcze, można śledzić to danie główne z Krem miodowy z krewnymi pomarańczami i kandyzowaną cytryną jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Cytrusowo-marynowane krewetki z grillowaną cebulą i sałatką pomarańczową, Sałatka z krewetek nad pikantnym arbuzem, oraz Grillowane krewetki z sosem cytrusowym-Sambal-Oelek dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wrzucić razem pierwszych 5 składników w małej misce; rozprowadzić mieszaninę orzeszków ziemnych w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Piec w temperaturze 400 przez 10 do 12 minut, mieszając raz. Super.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Edamame gotować we wrzącej wodzie na pokrycie 2 minut lub do chrupkiego przetargu; odcedzić. Zanurz się w lodowatej wodzie, aby zatrzymać proces gotowania; odcedzić i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
4
Krewetki obrać, pozostawiając ogony na; devein, w razie potrzeby. Nawlecz 4 krewetki na każdy szaszłyk. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
5
Obierz 4 pomarańcze i pokrój każdą Na 6 (1/2 cala) plastrów; odstaw plastry na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
6
Pozostałą pomarańczę zetrzeć na 1/2 łyżeczki startej skórki w małej misce; wycisnąć sok z pomarańczy do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Dodaj sos hoisin i następne 3 składniki do miski i mieszaj, aż się zmiksują.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół4 Uncje Groszku śnieżnego, Przyciętego I Przekrojonego Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Usuń 2 łyżki cytrusów dressing i pędzla równomiernie na krewetki. Zarezerwować pozostały opatrunek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
9
Przykryć zimny ruszt natryskiem do gotowania i umieścić na grillu na średnim ogniu (350 do 400).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Miejsce szaszłyki krewetki na ruszcie, i grill 2 minut z każdej strony lub tylko do czasu zakończenia. Sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
11
Ułóż sałatę i rukolę na 4 talerzach i równomiernie wymieszaj z edamame, plastrami pomarańczy, arbuzem i zieloną cebulą. Top każdej sałatki z 4 krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańczowe CukierkiPomarańczowe Cukierki
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
ArbuzArbuz
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
12
Posypać równomiernie kolendrą, bazylią i mieszaniną orzeszków ziemnych; skropić reserved dressing cytrusowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
13
* 2 szklanki niegotowanej świeżej zielonej łuskanej soi można zastąpić mrożoną. Gotuj soję w lekko osolonej wodzie, aby pokryć 15 do 20 minut lub do ostrej miękkości; odcedzić. Zanurz się w lodowatej wodzie, aby zatrzymać proces gotowania; odcedzić. Postępuj zgodnie z przepisem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Edamame łuskanyEdamame łuskany
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
SojaSoja
14
W porcji: kalorie 494 (34% z tłuszczu); Tłuszcz 19 g (sat 4g, mono 8g, Poli 1G); białko 2G; węglowodany 64G; błonnik 4G; Chol 44mg; żelazo 5mg; sód 871mg*; Calc 263mg.

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia57
Magazyn