Grillowana Jagnięcina Śródziemnomorska
Śródziemnomorska Grillowana jagnięcina wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 116 kalorii, 15g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, rozmaryn, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Śródziemnomorskie Grillowane Steki Jagnięce, Śródziemnomorskie Grillowane Jagnięce Kebaby, oraz Jagnięcina Śródziemnomorska.
Instrukcje
Jagnięcinę pokroić wzdłuż, do cięcia, ale nie przez drugą stronę. Otwórz połówki, układając jagnięcinę płasko. Pokrój każdą połowę wzdłuż, cięcie na drugą stronę, ale nie przez drugą stronę; otwórz płasko.
Połącz Wino i kolejne 5 składników w dużej, wytrzymałej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Dodać jagnięcinę do worka; uszczelnić. Marynować w lodówce 8 godzin, obracając torbę od czasu do czasu.
Wyjąć jagnięcinę z worka, zastrzegając marynatę.
Zarezerwowaną marynatę umieścić w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę.
Umieścić jagnięcinę na stojaku grillowym pokrytym natryskiem do gotowania; przykryć i grillować 20 minut lub do momentu, gdy termometr do mięsa zarejestruje 145 (średnio Rzadki) lub do pożądanego stopnia doneness, obracając i fastrygowanie jagnięcinę raz z zastrzeżonej marynaty.
Odstawić na 10 minut przed krojeniem.