Grillowana brzoskwinia Melba
Grillowana brzoskwinia Melba może być właśnie tym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym , którego szukasz. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 378 kalorii . Za 3,1 dolara za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu z okazji Czwartego Lipca . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako dodatek i jest gotowy w około 35 minut . Mieszanka laski wanilii, wody, malin i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 41% , to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują Grillowana brzoskwinia Melba z mrożonym jogurtem z laską wanilii , Brzoskwinia Melba i Clafoutis z brzoskwinią Melba .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej grill do średnio-wysokiej temperatury.
Umieść 3/4 szklanki cukru, wodę, 1 łyżkę soku z cytryny i nasiona z laski wanilii w małym rondelku i postaw na dużym ogniu. Doprowadź mieszankę do wrzenia i gotuj przez 1 do 2 minut.
Dodaj brzoskwinie, polewając je sosem. Odstaw.
Umieść maliny, pozostałą 1 łyżkę soku z cytryny i 1 łyżkę cukru w misce robota kuchennego i zmiksuj. Przecedź mieszankę przez drobne sito do małej miski. Przykryj i odstaw do lodówki.
Gdy grill się rozgrzeje, połóż brzoskwinie na ogniu i grilluj je z każdej strony przez 3–4 minuty lub do momentu, aż będą miękkie.
Zdjąć z ognia i przełożyć do pojemnika z syropem, przykryć folią aluminiową i odstawić na 5 minut.
Aby podać, przełóż lody do 4 miseczek i na wierzchu każdej miseczki umieść 2 połówki brzoskwiń.
Skropić każdą miseczkę sosem malinowym i od razu podawać.