Grecki Jogurt Miodowy
Grecki jogurt miodowy jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Ten poranny posiłek ma 244 kalorie, 10g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka migdałów, miód, jogurt waniliowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Jogurt grecki z miodem i orzechami włoskimi, Jogurt grecki z jagodami i miodem, oraz Jogurt Grecki Musztarda MIODOWA.
Instrukcje
Umieść durszlak w średniej misce. Durszlak liniowy z 4 warstwami gaznicy, umożliwiający rozciąganie się gaznicy na zewnętrznych krawędziach.
Łyżka jogurtu do durszlaka. Przykryć luźno folią; przechowywać w lodówce 12 godzin.
Umieść orzechy na suchej patelni na średnim ogniu. Toast orzechy, stale mieszając, o 3 minuty lub aż złoty.
Łyżka 1/2 szklanki odsączonego jogurtu do każdego z 4 dań i wyrzucić płyn. Na wierzch każdej miski wymieszać 1 łyżkę miodu i 1 łyżeczkę prażonych migdałów.
W razie potrzeby udekoruj liśćmi mięty.
UWAGA: Po umieszczeniu jogurtu w naczyniu do serwowania, Jeśli pojawi się nadmiar płynu, można go usunąć, delikatnie rozsmarowując ręcznikiem papierowym.