Grecki Burger z rukolą, pomidorami i fetą
Grecki Burger z rukolą, pomidorami i fetą może być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Na $2.49 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 352 kalorie, 21g białka, oraz 23G tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz pitas, oregano, miętę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć odtłuszczone mleko, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowy Chude Mleko Czekolada Budyń jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Burger jagnięcy z rukolą, fetą i ogórkami, Grecka Feta Burger, oraz Spaghetti z Tapenadą, pomidorami, szpinakiem, rukolą i fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Wytnij 1/4 każdej pita (kształt półksiężyca od godziny 10 do godziny 2). Półksiężyce posiekać, przełożyć do miski i posypać mlekiem.
Odcedzić i wycisnąć nadmiar mleka. Czysty namoczony chleb, cebula, czosnek, zioła i sok z cytryny w blenderze lub robocie kuchennym.
Przełożyć czysty do miski.
Dodać jagnięcinę, doprawić solą i pieprzem i połączyć. Formować na 4 paszteciki. Zawiń pitas w folię i ogrzać, aż będzie ciepło, około 8 minut. (Lub umieść pitas między arkuszami ręcznika papierowego i kuchenki mikrofalowej, aż będzie ciepło, około 30 sekund.)
Rozgrzać olej w patelni nonstick na średnim ogniu do gorąca. Hamburgery gotować do średniej, 2 do 3 minut z każdej strony.
W misce ubić jogurt, miętę, czosnek, musztardę i miód. Ogórek wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Otworzyć każdą pitę, nadziewać rukolą i skropić odrobiną dressingu.
Do pity dodaj burgera, pomidora i czerwoną cebulę.
Podawać resztki sosu z boku.