Grecka wołowina i warzywa

Grecka wołowina i warzywa
Grecka wołowina i warzywa mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 68g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 790 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.43 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 34 minuty. Mieszanka kuskusu, pieprzu, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Greckie Cannellini i warzywa, Grecka wołowina i makaron, oraz Sałatka wołowa po grecku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill do 350 do 400 (średnio-wysoko). Stek Rub z 1 łyżką. olej, 1 1/2 łyżeczki. sól koszerna i 3/4 łyżeczki. pepper.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
PieprzPieprz
StekStek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Umyj Kabaczek i cebulę z pozostałymi 2 łyżkami. olej; posypać pozostałą 1/2 łyżeczki. sól koszerna i 1/4 łyżeczki. pepper.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól KoszernaSól Koszerna
PieprzPieprz
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Stek z grilla i warzywa, przykryte pokrywą grilla, ponad 350 do 400 (średnio-wysokie) ogrzać 5 do 7 minut z każdej strony lub aż stek osiągnie pożądany stopień doneness i warzywa są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Wyjąć stek i warzywa z grilla; wycisnąć sok z cytryny na stek i warzywa. Przykryć stek i warzywa folią aluminiową i odstawić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SokSok
CytrynaCytryna
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Tymczasem przygotuj kuskus zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
6
Stek pokroić na cienkie plasterki. Przykryć i schłodzić połowę pokrojonego steka (ok.) do 2 dni. Na wierzch kuskus z warzywami; posypać serem feta.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Ser FetaSer Feta
WarzywaWarzywa
KuskusKuskus
ZiarnaZiarna
7
Podawać z pozostałą połową steku i grubym sosem ogórkowo-miętowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
SOSSOS
StekStek
MiętaMięta
8
SOS ogórkowo-miętowy: wymieszać 1 szklankę jogurtu; 3 łyżki. śmietana; 1 mały obrany, zaszczepiony i posiekany ogórek; 4 łyżeczki. posiekana świeża mięta; oraz sól i pieprz do smaku. Sprawia, że około 1 3/4 szklanki; Przygotowanie: 10 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Jogurt ZwykłyJogurt Zwykły
MiętaMięta
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
OgórekOgórek
SOSSOS
TrudnośćŚredni
Gotowe W34 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia80
Magazyn