Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Grecki Fetan i oliwkę. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 11g tłuszczu i w sumie 144 kalorii. Ten bezglutenowy, lakto ovo wegetariański i pierwotny przepis serwuje 6 i kosztuje 1,37 zł za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 132 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Ten przepis od Allrecipes wymaga oliwek, sera feta, czosnku i oliwy z oliwek. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 10 minut. Z łyżką wynik 59%, to danie jest dobre. Podobne przepisy obejmują Grecka feta do smarowania z pieczoną papryką (Htipiti), Fasolka i feta do smarowania z sałatką grecką salsa & oatcakes, oraz Greckie klopsiki z Fetanem i oliwą.
Instrukcje
1
W robocie kuchennym umieść ser feta, oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek, suszone pomidory i oregano. Używając ustawienia pulsu, zmiksuj mieszaninę, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze Słoika
Mieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Przełóż do średniej miski. Oliwki wymieszać ręcznie lub łyżką. Wstaw do lodówki do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Kukurydziane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Moschofilero, Assyrtiko i Agiorgitiko to moje najlepsze typy dla języka greckiego. Jeśli masz ochotę pójść po grecku ze swoim greckim jedzeniem, assyrtiko i moschofilero to urocze białe wina do połączenia z kurczakiem, owocami morza itp. Agiorgitiko to pełna czerwień odpowiednia do pieczonych mięs i jagnięciny. Możesz spróbować monografii Gaia Moschofilero. Recenzentom podoba się to z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 16 dolarów za butelkę.
Gaja Monografia Moschofilero
Winogrona do monografii Moschofilero pochodzą z winnic położonych w Arkadianplateaus w regionie Mantinia na Peloponezie,na wysokości 1500 stóp. W tym chłodnym klimacie Różowoskóry Moschofilero kwitnie, rozwijając intensywne, pikantne i kwiatowe aromaty ikwasowość.To żywe, wytrawne białe wino ma intensywnie kwiatowy i owocowy nos z nutą przyprawy rose petaland. Orzeźwiające wino o chrupiącej kwasowości i aromatycznym wykończeniu.Odgrywając swój charakterystyczny kwiatowy bukiet, to wino jest świetnym połączeniem owoców morza, kuchni Środkowo-Wschodniej i azjatyckiej lub w połączeniu ze świeżymi owocami lub deserami na bazie owoców.