Przepis Gravad Lax z sosem musztardowo-koperkowym jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie opcja dla miłośników skandynawskiej kuchni. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 272 kalorie, 9g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli i pieprzu, ocet winny, olej arachidowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Gravad Laks (Vel Gravad Lax, Gravlax, Grav Lax, Gravlaks), Łosoś w sosie koperkowo-musztardowym, oraz Musztardowy Sos Do Zanurzania Koperku dla podobnych receptur.
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. The Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.