Gratin of Radicchio
Gratin z Radicchio może być tylko przystawka szukasz. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 364 kalorie, 20g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pieprzu, radicchio, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cheesy Low Carb Brussels Sprouts & Radicchio Gratin, Sałatka Radicchio i rukola (insalata Di Radicchio E Rughetta), oraz Sałatka z Radicchio i kopru włoskiego (Insalata di radicchio e finocchio) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć wszelkie łodygi z Chioggia lub Treviso radicchio do Cala. Napełnij dużą głęboką patelnię osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia; obniżyć na wolnym ogniu.
Umieścić radicchio w wodzie w jednej warstwie. Przykryć czystym ręcznikiem. Gotować w ledwo gotującej się wodzie przez 30 minut.
Podczas gdy radicchio jest gotowanie, przygotować sos bchamel: roztopić masło w rondlu 2-quart.
Dodać mąkę i gotować, mieszając, na małym ogniu przez 5 minut. Powoli dodaj mleko, ubijając energicznie, aby zapobiec grudkom; pamiętaj, aby zeskrobać rogi, w których mogą się ukryć grudki. Zwiększ ciepło do średniego. Gotować przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając, aż zgęstnieje. Wymieszać z solą i pieprzem.
Zdjąć z ognia i wymieszać z parmezanem.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Masło 8 8-calowe naczynie do pieczenia.
Osusz radicchio. Zawiń każdą ćwiartkę w plaster prosciutto. Lub, jeśli używasz Verona radicchio, podzielić prosciutto w razie potrzeby, aby owinąć każdy kawałek.
Ułóż w jednej warstwie na masle.
Rozłóż szkliwem, upewniając się, że sięgniesz do rogów patelni.
Piec przez 15 do 18 minut, lub do bąbelków.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;