Gratin of Radicchio

Gratin of Radicchio
Gratin z Radicchio może być tylko przystawka szukasz. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 364 kalorie, 20g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pieprzu, radicchio, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cheesy Low Carb Brussels Sprouts & Radicchio Gratin, Sałatka Radicchio i rukola (insalata Di Radicchio E Rughetta), oraz Sałatka z Radicchio i kopru włoskiego (Insalata di radicchio e finocchio) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przyciąć wszelkie łodygi z Chioggia lub Treviso radicchio do Cala. Napełnij dużą głęboką patelnię osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia; obniżyć na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Umieścić radicchio w wodzie w jednej warstwie. Przykryć czystym ręcznikiem. Gotować w ledwo gotującej się wodzie przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
WodaWoda
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
3
Podczas gdy radicchio jest gotowanie, przygotować sos bchamel: roztopić masło w rondlu 2-quart.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
MasłoMasło
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodać mąkę i gotować, mieszając, na małym ogniu przez 5 minut. Powoli dodaj mleko, ubijając energicznie, aby zapobiec grudkom; pamiętaj, aby zeskrobać rogi, w których mogą się ukryć grudki. Zwiększ ciepło do średniego. Gotować przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając, aż zgęstnieje. Wymieszać z solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Zdjąć z ognia i wymieszać z parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
6
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Masło 8 8-calowe naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Osusz radicchio. Zawiń każdą ćwiartkę w plaster prosciutto. Lub, jeśli używasz Verona radicchio, podzielić prosciutto w razie potrzeby, aby owinąć każdy kawałek.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
9
Ułóż w jednej warstwie na masle.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Rozłóż szkliwem, upewniając się, że sięgniesz do rogów patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Piec przez 15 do 18 minut, lub do bąbelków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
artykuł var
13
Typ_27_data = {};
14
artykuł
15
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn