Grappa, Porzeczka i tort z orzeszków piniowych

Grappa, Porzeczka i tort z orzeszków piniowych
Grappa, Porzeczka i tort z orzeszków piniowych mogą być tylko deserem, którego szukasz. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 291 kalorii, 4G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 16. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól, cukier, śmietanę z kamienia nazębnego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych, Noga Jagnięca Bez Kości Z Farszem Miętowym, Orzechowym I Porzeczkowym, oraz Schab Spiedino z orzechami piniowymi, czosnkiem i porzeczką Soffritto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°. o ile nie planujesz podawać ciasta na dnie patelni, ułóż dno patelni tortowej kółkiem z pergaminu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
2
W małej misce, połączyć grappa i porzeczki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
GrappaGrappa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
W robocie kuchennym pulsuj migdały i mąkę z kaszy mannej, aż migdały zostaną bardzo drobno zmielone. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z Kaszy MannejMąka Z Kaszy Mannej
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Umieść czekoladę i masło w dużej żaroodpornej misce na szerokiej patelni z ledwo gotującej się wody i od czasu do czasu mieszać, aż prawie się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
Wyjąć z ognia i mieszać, aż stopi się i będzie gładka. Lub mikrofalówka na średniej (50%) mocy przez 2 1/2 do 3 minut. Mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia i wygładzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
6
W dużej misce, ubić żółtka z 2/3 szklanki (133 gramów) cukru i soli, aż blady i gęsty. Wymieszać ciepłą mieszaninę czekolady i grappy i porzeczek. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
PorzeczkiPorzeczki
GrappaGrappa
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
7
W dużej czystej, suchej misce ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż staną się białe i spienione. Stopniowo posypać pozostałą 1/3 szklanki (67 gramów) cukru, ubijając z dużą prędkością, aż prawie sztywny. Zeskrobać około jednej czwartej białek na mieszaninę czekolady, posypać całą mieszaninę migdałów na wierzchu, i złożyć razem. Wchodzisz w pozostałych białych. Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj (około 9)Białka Jaj (około 9)
FiołkiFiołki
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Wierzch posypać orzeszkami piniowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
9
Piec przez 20 do 25 minut lub aż wykałaczka włożona do ciasta około 1 1/2 cala od krawędzi wychodzi czysty. Środek ciasta powinien nadal lekko Potrząsać, gdy patelnia jest jostled i nadal być lepki, jeśli testowane. Ustaw ciasto na stojaku, aby całkowicie ostygło; powierzchnia ciasta pęknie i spadnie, gdy ostygnie. (Schłodzone ciasto można szczelnie przykryć lub wyjąć z patelni i dobrze owinąć i przechowywać w temperaturze pokojowej przez 2 do 3 dni lub zamrażać do 3 miesięcy. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Aby służyć, przesuń cienki nóż wokół boków ciasta, aby poluzować ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
11
Wyjmij boki patelni i przenieś ciasto na dno patelni na talerz lub odwróć ciasto na stojak lub tacę, Usuń dno i papierową wkładkę i odwróć na talerz. Za pomocą Sitka o drobnych oczkach, przesiać trochę cukru pudru na wierzch ciasta przed podaniem, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Nuty czekolady: możesz użyć dowolnej czekolady od 54% do 72%, ale wyższy koniec asortymentu równoważy grappę. Jeśli podasz torte na ciepło-co jest szczególnie zmysłowym doświadczeniem - przygotuj się na to, że będzie bardzo pijana. Gdy tort ochładza się i starzeje przez noc, smak czekolady staje się bogatszy i bardziej intensywny—a alkohol ustępuje.Jeśli używasz czekolady w dolnej części gamy kakao, upiecz dzień przed podaniem, aby czekolada nie była przytłoczona grappą lub używaj mniej grappy. Należy pamiętać, że torte wykonane z czekolady na niskim końcu zakresu może wymagać do 10 minut dłużej w piekarniku, zanim testy wykonane.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
GrappaGrappa
Likier Orzechowy (polecamy: Frangelico)Likier Orzechowy (polecamy: Frangelico)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn