Granola Miodowo-Migdałowa
Granola z miodem migdałowym może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 586 kalorii. Ten przepis służy 6. Jeśli masz łagodny miód, akompaniamenty: jogurt, nasiona sezamu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Granola Miodowo-Migdałowa, Granola Miodowo-Migdałowa, oraz Miód Migdałowy Kokosowy Granola dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku. Olej 4-stronny arkusz patelni lub linii z pergaminem papieru.
Mieszaj razem owies, migdały i nasiona sezamu w dużej misce.
Rozgrzać olej, miód, kardamon i 1/2 łyżeczki soli w małym rondlu na małym ogniu (lub w kuchence mikrofalowej)aż do ogrzania. Wymieszać z mieszaniną owsa.
Rozprowadzić równomiernie w blasze i piec, mieszając raz, aż złoty, 20 do 25 protokół.
Ostudzić granolę całkowicie na patelni (będzie chrupiąca, gdy ostygnie), następnie wymieszać z owocami.
Musli przechowuje, zamrożone w hermetycznym pojemniku, do 1 miesiąca.