Gougères
Gougères może być tylko przystawką, której szukasz. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 54 porcje z 36 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę chlebową, ser gruyère, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Gougeres, Gougères, oraz Gougères.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°, jeśli będzie pieczenia gougères od razu. Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem.
Doprowadzić wodę, masło, 1/2 łyżeczki soli i cayenne do wrzenia w małym rondlu.
Umieść mąkę w misce miksera stojącego, najlepiej wyposażonego w przystawkę do łopatek, dodaj wrzącą mieszaninę wody i dobrze wymieszaj (lub użyj drewnianej łyżki i dużej miski; nie używaj trzepaczki—ciasto jest zbyt ciężkie). Ubić jajka po kolei, aż ciasto będzie gładkie. Beat w ser i wymieszać, aż ciasto jest gęsty i ser głównie topi.
Umieść ciasto w torbie z ciastem wyposażonym w średnią (1/4 cala) gładką końcówkę.
Wymieszać ciasto w małe (3/4 cala średnicy) kopce na wyłożonej blachy do pieczenia.
Posypać szczyptą startego sera i soli. Gougères można piec od razu do schłodzenia lub zamrożenia przed pieczeniem.
Piec przez 20 do 25 minut, aż złoto brązowy i dmuchany około 3 razy większy od ich pierwotnego rozmiaru. Nie otwieraj drzwi piekarnika przez co najmniej pierwsze 12 minut, aby nie opróżniły się.
Podawać i jeść natychmiast!