Gougères
Gougères może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.28 za porcję. Jedna porcja zawiera 617 kalorii, 26g białka, oraz 45 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ser gruyère, musztardę dijon, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Gougeres, Gougères, oraz Gougeres dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić pierwsze 3 składniki i 1/2 szklanki wody do wrzenia toczenia w 3-qt. rondel na średnim ogniu; gotować, stale mieszając, 1 minutę.
Dodaj mąkę na raz i energicznie ubić drewnianą łyżką 1 minutę lub aż będzie gładka i odciągnie od boków patelni, tworząc kulkę ciasta.
Wyjąć z ognia i odstawić 5 minut.
Przenieść ciasto do miski wytrzymałego elektrycznego miksera stojącego.
Dodaj jajka, 1 na raz, ubijając ze średnią prędkością, aż dobrze wymieszane po każdym dodaniu. (Jeśli ciasto się rozdzieli, nie martw się-wróci do siebie.)
Dodać ser Gruyre i dalej 3 składniki; beat z dużą prędkością 3 minut lub aż ciasto będzie gładkie i błyszczące. Upuść przez zaokrąglone łyżeczki do herbaty 2 cale od siebie na 2 pergaminowe arkusze do pieczenia.
Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 375 i piec gougres 10 do 12 minut, umieszczając 1 blachę do pieczenia na środkowym stojaku piekarnika, a inne na Dolnym stojaku piekarnika. Przełącz blachy do pieczenia i piec 4 do 6 Więcej minut lub do złotego koloru. Ostudzić na blasze do pieczenia 5 minut. Powtórz procedurę z pozostałym ciastem.
Na blachach do pieczenia umieścić zamrożone gougres, przykryć lekko folią i piec w temperaturze 350 przez 10-15 minut lub do ogrzania.