Gotuj książkę: Ugryź język Tacos

Gotuj książkę: Ugryź język Tacos
Przepis gotuj książkę: Ugryź język Tacos jest gotowy w około 4 godziny i jest zdecydowanie spektakularny wegańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 221 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 40 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Mieszanka do 3 papryki jalapeño, kolendra, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: Tacos z Suma z Chipotle Slaw, Tongue Tacos, oraz Pyszne Tacos Z Językiem Wołowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Język: spłucz język pod zimną wodą i upewnij się, że jest czysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
2
Umieść język w dużym pojemniku z wystarczającą ilością miejsca, aby nie dotykał boków. Przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, a następnie przykryć garnek i obniżyć ogień do niskiej, aby utrzymać dobre, stałe gotować na wolnym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Niech gotować na wolnym ogniu przez 3 godziny; język odbywa się, gdy ostry nóż przebija go łatwo i membrana wygląda gotowy do zsunięcia się.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Wyjmij język z garnka i pozostaw do ostygnięcia na talerzu przez około 15 minut. Powinien być na tyle chłodny, aby go dotykać, ale nie tak zimny, aby membrana się przyklejała. Odklej membranę i oczyść spodnią część języka z twardych kawałków. Możesz potrzebować ostrego noża.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Włożyć język z powrotem do garnka, dodać sól do wody i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć i obniżyć ciepło do niskiej, aby utrzymać na wolnym ogniu. Gotować na wolnym ogniu około 1 godziny, aż mięso będzie miękkie i można go łatwo oddzielić. 
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
1
Umieścić pomidory, jalapeños, i czosnek w średnim rondlu i dodać 1/2 szklanki wody. Ustaw patelnię na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, przez około 15 minut, aż Tomatillo są miękkie i straciły swój żywy zielony kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Odcedzić, zastrzegając płyn i pozostawić warzywa do ostygnięcia. 
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
3
Przełożyć schłodzone warzywa i płyn do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodaj sól i puree na dużej prędkości, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Wlać mieszaninę do miski i wymieszać awokado, cebula, i kolendry. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę, a następnie dostosować przyprawy w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Podawać: rozdrobnić język i podawać na ciepłych tortillach z odrobiną salsy verde i świeżymi liśćmi kolendry i cienko pokrojoną rzodkiewką.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny3/4 Funta Cienko Pokrojonej Pieczonej Wołowiny
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino można spróbować jest Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 39 dolarów.
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Aromaty czarnej herbaty i kardamonu są warstwowe przez nuty borówki i jeżyny. Świeże smaki ze skórki żurawiny, śliwki i pomarańczy zapewniają żywe nuty pikantne z nutą minerału i kardamonu. Jest to bogaty i treściwy Pinot Noir o zrównoważonej kwasowości i drobno teksturowanym wykończeniu. 
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn