Gotuj książkę: słodko-gorzkie Trufle czekoladowe
Gotuj książkę: słodko-gorzkie Trufle czekoladowe to bezglutenowe hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 30. Jedna porcja zawiera 72 kalorie, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz półsłodką czekoladę, sitko, termometr do natychmiastowego odczytu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: solone karmelowo-słodko-gorzkie Trufle czekoladowe, Gotuj książkę: słodko-gorzka czekolada pięć-Spice Cupcakes, oraz Ugotuj książkę: trufle z białej czekolady.
Instrukcje
Aby trufle, umieścić czekoladę i masło w 4-do 6-cup żaroodporne miski ustawić w szerokiej patelni ledwo gotującej wody na małym ogniu. Często mieszaj, aż czekolada i masło zostaną całkowicie stopione i gładkie.
Wyjąć miskę; odstawić na bok. Pozostaw patelnię na małym ogniu.
Umieścić żółtko w małej misce. Stopniowo ubijaj we wrzącej wodzie.
Umieść miskę na patelni; stale mieszaj, aż mieszanina żółtka lekko zgęstnieje do konsystencji lekkiej śmietany i zarejestruje się w zakresie od 160° do 74° na termometrze natychmiastowego odczytu.
Usuń z patelni; zeskrobać mieszaninę żółtka natychmiast nad roztopioną czekoladą
Mieszaj delikatnie, bez ubijania i ubijania, aż jajko zostanie całkowicie włączone, a mieszanina będzie gładka.
Wlać przez drobny sitko do czystej miski. Przykryć i schłodzić do twardego, 2 godziny lub więcej.
Aby uformować trufle, wyjmij mieszaninę trufli z lodówki; pozostaw do zmiękczenia około 30 minut, jeśli mieszanina jest bardzo twarda.
Wlać kakao do talerza ciasta. Zanurz bailer melona lub małą łyżkę w szklance gorącej wody, zetrzyj nadmiar wody i zeskrobaj powierzchnię schłodzonej mieszanki trufli, tworząc szorstką kulkę o średnicy 1 cala. W razie potrzeby uszczypnij trufle do kształtu palcami; nie powinna być idealnie okrągła. Wrzuć trufle do kakao. Powtórzyć z pozostałą mieszaniną trufli. Delikatnie potrząśnij talerzem ciasta, aby pokryć trufle kakao. Trufle mogą być przechowywane, szczelnie przykryte i schłodzone, do 2 tygodni lub zamrożone do 3 miesięcy.
Dodaj 1 łyżeczkę ekstraktu z mięty pieprzowej do roztopionej czekolady z mieszaniną jaj.