Gotuj książkę: Figa i krem miodowy Galette

Gotuj książkę: Figa i krem miodowy Galette
Gotować książkę: Figa i miód krem Galette może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 441 kalorii, 5G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz 4 masło, skrobia kukurydziana, creme fraiche i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: Apple Galette, Ugotuj książkę: Galetka białych brzoskwiń i pomidorów, oraz Ugotuj książkę: żeberka miodowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić krem z ciasta, Wrzuć nasiona wanilii do patelni z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodaj pół na pół i waniliową strączkę fasoli i gotuj na średnim ogniu, aż będzie gorąca, ale nie zagotuje się. Osobno ubij żółtka, miód, cukier i sól razem w misce i kontynuuj ubijanie, aż lekko zgęstnieją i będą jaśniejsze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodać skrobię kukurydzianą i ubić do połączenia. Powoli wlać połowę gorącej cieczy do mieszaniny żółtka, ciągle mieszając, aż do dobrze wymieszanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Wlać mieszaninę żółtka z powrotem do patelni sosu i gotować na średnim ogniu, aż mieszanina zacznie gęstnieć i bąbelkować. Przecedzić mieszaninę przez sito o drobnych oczkach, a następnie ubić masło. Wyrzucić waniliową kapsułkę. Mieszać od czasu do czasu, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
5
Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub posmarować ją obficie sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
6
Rozwałkuj ciasto na 13-do 14-calowe koło, a następnie przenieś na przygotowaną blachę do pieczenia. Powinien trochę zwisać z prześcieradła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
7
Rozprowadź schłodzoną śmietanę na cieście, pozostawiając 2-calową granicę wokół krawędzi. Ułóż ćwiartki figowe w okrągły wzór, od strony skóry w dół i koniec łodygi skierowany w środek, ponownie pozostawiając 2-calową granicę wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
8
Figi posypać cukrem. Złóż zewnętrzną krawędź ciasta na najbardziej wysuniętych fig, plisowanie ciasta w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
9
Umieść galette w lodówce na 1 godzinę, aby schłodzić i zrelaksować ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
10
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do temperatury 375° F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
11
Piec galette w dolnej trzeciej części piekarnika przez 50 do 60 minut. Schłodzić przez 30 minut przed podaniem, posypane odrobiną creme fraiche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
Przechowywanie: pokryte ręcznikiem, ta galette będzie przechowywać w temperaturze pokojowej przez okres do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
13
Ciasto Galette
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
14
- sprawia, że jedna 10-calowa skorupa galette -
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
15
Mąkę, cukier i listwę włożyć do miski, wymieszać do połączenia, a następnie włożyć miskę do zamrażalnika na około 10 minut, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
16
Masło pokroić w 1/2 cala kostki, następnie dodać go do mieszaniny mąki i wrzucić, aż każda kostka masła jest pokryta mieszaniną mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
17
Pokrój masło na mąkę za pomocą blendera do ciast, Robot kuchenny,mikser elektryczny, lub ręce, tylko do momentu, gdy składniki staną się grube i kruche, a masło jest nieco mniejsze niż groch.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
18
Wymieszaj wodę i sok z cytryny, a następnie skrop ciasto, rzucając widelcem, aby rozprowadzić płyn. Ciasto będzie kudłate, ale powinno trzymać się razem po ściśnięciu w dłoni; jeśli nie, dodaj dodatkową łyżeczkę lub dwie lodowatej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
19
Ciasto wylać na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i docisnąć ciasto, kilka razy złożyć na siebie, aż się utrzyma. Staraj się nie radzić sobie z tym zbytnio, bo zrobi się ciepło i może stać się zbyt rozwinięty. Spłaszczyć ciasto na dysku około 1 cal grubości. Owinąć w folię i schłodzić przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
20
Przechowywanie: jeśli dobrze zapakowany dysk będzie przechowywać przez 3 dni w lodówce lub do 3 miesięcy w zamrażarce. Rozmrozić zamrożone ciasto w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn