Gotuj książkę: Figa i krem miodowy Galette
Gotować książkę: Figa i miód krem Galette może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 441 kalorii, 5G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz 4 masło, skrobia kukurydziana, creme fraiche i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: Apple Galette, Ugotuj książkę: Galetka białych brzoskwiń i pomidorów, oraz Ugotuj książkę: żeberka miodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić krem z ciasta, Wrzuć nasiona wanilii do patelni z sosem.
Dodaj pół na pół i waniliową strączkę fasoli i gotuj na średnim ogniu, aż będzie gorąca, ale nie zagotuje się. Osobno ubij żółtka, miód, cukier i sól razem w misce i kontynuuj ubijanie, aż lekko zgęstnieją i będą jaśniejsze.
Dodać skrobię kukurydzianą i ubić do połączenia. Powoli wlać połowę gorącej cieczy do mieszaniny żółtka, ciągle mieszając, aż do dobrze wymieszanego.
Wlać mieszaninę żółtka z powrotem do patelni sosu i gotować na średnim ogniu, aż mieszanina zacznie gęstnieć i bąbelkować. Przecedzić mieszaninę przez sito o drobnych oczkach, a następnie ubić masło. Wyrzucić waniliową kapsułkę. Mieszać od czasu do czasu, aż ostygnie.
Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub posmarować ją obficie sprayem do gotowania.
Rozwałkuj ciasto na 13-do 14-calowe koło, a następnie przenieś na przygotowaną blachę do pieczenia. Powinien trochę zwisać z prześcieradła.
Rozprowadź schłodzoną śmietanę na cieście, pozostawiając 2-calową granicę wokół krawędzi. Ułóż ćwiartki figowe w okrągły wzór, od strony skóry w dół i koniec łodygi skierowany w środek, ponownie pozostawiając 2-calową granicę wokół krawędzi.
Figi posypać cukrem. Złóż zewnętrzną krawędź ciasta na najbardziej wysuniętych fig, plisowanie ciasta w razie potrzeby.
Umieść galette w lodówce na 1 godzinę, aby schłodzić i zrelaksować ciasto.
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do temperatury 375° F.
Piec galette w dolnej trzeciej części piekarnika przez 50 do 60 minut. Schłodzić przez 30 minut przed podaniem, posypane odrobiną creme fraiche.
Przechowywanie: pokryte ręcznikiem, ta galette będzie przechowywać w temperaturze pokojowej przez okres do 2 dni.
- sprawia, że jedna 10-calowa skorupa galette -
Mąkę, cukier i listwę włożyć do miski, wymieszać do połączenia, a następnie włożyć miskę do zamrażalnika na około 10 minut, aż ostygnie.
Masło pokroić w 1/2 cala kostki, następnie dodać go do mieszaniny mąki i wrzucić, aż każda kostka masła jest pokryta mieszaniną mąki.
Pokrój masło na mąkę za pomocą blendera do ciast, Robot kuchenny,mikser elektryczny, lub ręce, tylko do momentu, gdy składniki staną się grube i kruche, a masło jest nieco mniejsze niż groch.
Wymieszaj wodę i sok z cytryny, a następnie skrop ciasto, rzucając widelcem, aby rozprowadzić płyn. Ciasto będzie kudłate, ale powinno trzymać się razem po ściśnięciu w dłoni; jeśli nie, dodaj dodatkową łyżeczkę lub dwie lodowatej wody.
Ciasto wylać na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i docisnąć ciasto, kilka razy złożyć na siebie, aż się utrzyma. Staraj się nie radzić sobie z tym zbytnio, bo zrobi się ciepło i może stać się zbyt rozwinięty. Spłaszczyć ciasto na dysku około 1 cal grubości. Owinąć w folię i schłodzić przez 1 godzinę.
Przechowywanie: jeśli dobrze zapakowany dysk będzie przechowywać przez 3 dni w lodówce lub do 3 miesięcy w zamrażarce. Rozmrozić zamrożone ciasto w lodówce na noc.