Gotuj książkę: Figa i krem miodowy Galette

Gotuj książkę: Figa i krem miodowy Galette
Gotować książkę: Figa i miód krem Galette może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 441 kalorii, 5G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz 4 masło, skrobia kukurydziana, creme fraiche i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: Apple Galette, Ugotuj książkę: Galetka białych brzoskwiń i pomidorów, oraz Ugotuj książkę: żeberka miodowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić krem z ciasta, Wrzuć nasiona wanilii do patelni z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodaj pół na pół i waniliową strączkę fasoli i gotuj na średnim ogniu, aż będzie gorąca, ale nie zagotuje się. Osobno ubij żółtka, miód, cukier i sól razem w misce i kontynuuj ubijanie, aż lekko zgęstnieją i będą jaśniejsze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodać skrobię kukurydzianą i ubić do połączenia. Powoli wlać połowę gorącej cieczy do mieszaniny żółtka, ciągle mieszając, aż do dobrze wymieszanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Wlać mieszaninę żółtka z powrotem do patelni sosu i gotować na średnim ogniu, aż mieszanina zacznie gęstnieć i bąbelkować. Przecedzić mieszaninę przez sito o drobnych oczkach, a następnie ubić masło. Wyrzucić waniliową kapsułkę. Mieszać od czasu do czasu, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
5
Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub posmarować ją obficie sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
6
Rozwałkuj ciasto na 13-do 14-calowe koło, a następnie przenieś na przygotowaną blachę do pieczenia. Powinien trochę zwisać z prześcieradła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
7
Rozprowadź schłodzoną śmietanę na cieście, pozostawiając 2-calową granicę wokół krawędzi. Ułóż ćwiartki figowe w okrągły wzór, od strony skóry w dół i koniec łodygi skierowany w środek, ponownie pozostawiając 2-calową granicę wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
8
Figi posypać cukrem. Złóż zewnętrzną krawędź ciasta na najbardziej wysuniętych fig, plisowanie ciasta w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
9
Umieść galette w lodówce na 1 godzinę, aby schłodzić i zrelaksować ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
10
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do temperatury 375° F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Piec galette w dolnej trzeciej części piekarnika przez 50 do 60 minut. Schłodzić przez 30 minut przed podaniem, posypane odrobiną creme fraiche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
Przechowywanie: pokryte ręcznikiem, ta galette będzie przechowywać w temperaturze pokojowej przez okres do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
13
Ciasto Galette
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
14
- sprawia, że jedna 10-calowa skorupa galette -
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
15
Mąkę, cukier i listwę włożyć do miski, wymieszać do połączenia, a następnie włożyć miskę do zamrażalnika na około 10 minut, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
16
Masło pokroić w 1/2 cala kostki, następnie dodać go do mieszaniny mąki i wrzucić, aż każda kostka masła jest pokryta mieszaniną mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
17
Pokrój masło na mąkę za pomocą blendera do ciast, Robot kuchenny,mikser elektryczny, lub ręce, tylko do momentu, gdy składniki staną się grube i kruche, a masło jest nieco mniejsze niż groch.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
18
Wymieszaj wodę i sok z cytryny, a następnie skrop ciasto, rzucając widelcem, aby rozprowadzić płyn. Ciasto będzie kudłate, ale powinno trzymać się razem po ściśnięciu w dłoni; jeśli nie, dodaj dodatkową łyżeczkę lub dwie lodowatej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
19
Ciasto wylać na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i docisnąć ciasto, kilka razy złożyć na siebie, aż się utrzyma. Staraj się nie radzić sobie z tym zbytnio, bo zrobi się ciepło i może stać się zbyt rozwinięty. Spłaszczyć ciasto na dysku około 1 cal grubości. Owinąć w folię i schłodzić przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
20
Przechowywanie: jeśli dobrze zapakowany dysk będzie przechowywać przez 3 dni w lodówce lub do 3 miesięcy w zamrażarce. Rozmrozić zamrożone ciasto w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn