Gotuj książkę: Czarny dorsz i mleko sojowe Gorący Garnek (Tonyu Nabe)

Gotuj książkę: Czarny dorsz i mleko sojowe Gorący Garnek (Tonyu Nabe)
Ugotuj książkę: Czarny dorsz i mleko sojowe Gorący Garnek (Tonyu Nabe) może być tylko napojem, którego szukasz. Na 7,42 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 404 kalorie, 41g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz tofu, korzeń wasabi, shinshu Shiro miso i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: czarny sezam Otsu, Gotuj książkę: babeczki z czarnym dnem, oraz Gotuj książkę: ciasteczka Czarno-białe.

Instrukcje

1
Mise PL
1
Przygotuj zapas dashi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2
Lekko posolić rybę z obu stron i wstawić do lodówki, luźno przykrytej, na 1 godzinę. (To utwardzanie pomaga skoncentrować jego smak.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Usuń rybę, wytrzyj nadmiar wilgoci na jej powierzchni papierowym ręcznikiem i pokrój ją na kawałki 3/4 cala. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
4
Odciąć dolną główkę kapusty napa, oddzielić liście i dobrze spłukać, aby usunąć brud, zwłaszcza na łodygach. Pat dry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta NapaKapusta Napa
5
Umieść liść kapusty płasko na desce do krojenia. Zaczynając od białego końca łodygi, pokrój liść na ostrej przekątnej na 2-calowe kawałki. (
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Cięcie liścia pod kątem eksponuje większą powierzchnię do wchłaniania bulionu.) Podziel zieloną część liścia na pół lub trzecie części, aby zrobić kawałki wielkości ugryzienia. Powtórz z pozostałymi liśćmi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
7
Spłucz, osusz i usuń martwe liście z negi. Odciąć korzeń i pokroić białka i zielenie pod kątem, tworząc kawałki 2-calowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
8
Odcedzić, pat suche, i podzielić tofu na 4 bloki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
9
Wszelkie zabrudzenia na enoki i shimeji wytrzyj wilgotnym ręcznikiem papierowym. Przyciąć korzeń i oddzielić grzyby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
10
Wypłukać i osuszyć liście mizuny. Przyciąć liście i wyciąć łodygi na 2-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MizunaMizuna
11
Gotuj somen, korzystając z instrukcji pakowania.
12
Drenaż i rezerwa.
1
Przygotuj bulion łącząc mleko sojowe, dashi, 1/2 łyżeczki soli i shiro miso w misce, ubijając, aby dobrze wymieszać. Rezerwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoymilkSoymilk
DashiDashi
MisoMiso
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Dodaj kapustę, negi, tofu, grzyby enoki i grzyby shimeji do gorącego garnka, układając każdy składnik w osobne zgrabne pęczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby EnokiGrzyby Enoki
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Wlać bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
3
Przykryć gorący garnek i doprowadzić go do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Miej oko na składniki podczas gotowania. Jeśli to konieczne, wciśnij je do bulionu, ponieważ gotują na wolnym ogniu, aby równomiernie kłusowały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Odkryj garnek i ułóż plastry czarnego dorsza na pozostałych składnikach. Dusić, aż ryba jest gotowane przez, 3 do 5 protokół. Zbierz wszelkie szumowiny, które gromadzą się na powierzchni bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SablefishSablefish
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Dodać mizunę i dusić jeszcze przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MizunaMizuna
1
Przenieść gorący garnek do stołu jadalnego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Podawać składniki wraz z bulionem w małych miseczkach, akcentowane każdą miseczką z wasabi.
Składniki, których będziesz potrzebować
WasabiWasabi
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Po Większość gorących składników garnka zostały zjedzone i tylko bulion pozostaje, zakończyć bulion off przez shime somen.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodać wstępnie ugotowany somen do bulionu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Jak tylko gorący garnek się zagotuje, wyłącz ogrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Makaron i bulion podawać w poszczególnych miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn