Gotuj książkę: Czarny dorsz i mleko sojowe Gorący Garnek (Tonyu Nabe)
Ugotuj książkę: Czarny dorsz i mleko sojowe Gorący Garnek (Tonyu Nabe) może być tylko napojem, którego szukasz. Na 7,42 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 404 kalorie, 41g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz tofu, korzeń wasabi, shinshu Shiro miso i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: czarny sezam Otsu, Gotuj książkę: babeczki z czarnym dnem, oraz Gotuj książkę: ciasteczka Czarno-białe.
Instrukcje
Lekko posolić rybę z obu stron i wstawić do lodówki, luźno przykrytej, na 1 godzinę. (To utwardzanie pomaga skoncentrować jego smak.)
Usuń rybę, wytrzyj nadmiar wilgoci na jej powierzchni papierowym ręcznikiem i pokrój ją na kawałki 3/4 cala. Odstawić.
Odciąć dolną główkę kapusty napa, oddzielić liście i dobrze spłukać, aby usunąć brud, zwłaszcza na łodygach. Pat dry.
Umieść liść kapusty płasko na desce do krojenia. Zaczynając od białego końca łodygi, pokrój liść na ostrej przekątnej na 2-calowe kawałki. (
Cięcie liścia pod kątem eksponuje większą powierzchnię do wchłaniania bulionu.) Podziel zieloną część liścia na pół lub trzecie części, aby zrobić kawałki wielkości ugryzienia. Powtórz z pozostałymi liśćmi.
Spłucz, osusz i usuń martwe liście z negi. Odciąć korzeń i pokroić białka i zielenie pod kątem, tworząc kawałki 2-calowe.
Odcedzić, pat suche, i podzielić tofu na 4 bloki.
Wszelkie zabrudzenia na enoki i shimeji wytrzyj wilgotnym ręcznikiem papierowym. Przyciąć korzeń i oddzielić grzyby.
Wypłukać i osuszyć liście mizuny. Przyciąć liście i wyciąć łodygi na 2-calowe kawałki.
Gotuj somen, korzystając z instrukcji pakowania.
Przygotuj bulion łącząc mleko sojowe, dashi, 1/2 łyżeczki soli i shiro miso w misce, ubijając, aby dobrze wymieszać. Rezerwa.
Dodaj kapustę, negi, tofu, grzyby enoki i grzyby shimeji do gorącego garnka, układając każdy składnik w osobne zgrabne pęczki.
Przykryć gorący garnek i doprowadzić go do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Miej oko na składniki podczas gotowania. Jeśli to konieczne, wciśnij je do bulionu, ponieważ gotują na wolnym ogniu, aby równomiernie kłusowały.
Odkryj garnek i ułóż plastry czarnego dorsza na pozostałych składnikach. Dusić, aż ryba jest gotowane przez, 3 do 5 protokół. Zbierz wszelkie szumowiny, które gromadzą się na powierzchni bulionu.
Dodać mizunę i dusić jeszcze przez 1 minutę.
Przenieść gorący garnek do stołu jadalnego.
Podawać składniki wraz z bulionem w małych miseczkach, akcentowane każdą miseczką z wasabi.
Po Większość gorących składników garnka zostały zjedzone i tylko bulion pozostaje, zakończyć bulion off przez shime somen.
Dodać wstępnie ugotowany somen do bulionu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Jak tylko gorący garnek się zagotuje, wyłącz ogrzewanie.
Makaron i bulion podawać w poszczególnych miseczkach.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Dorsz w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.