Gotowany łosoś z sosem musztardowym

Gotowany łosoś z sosem musztardowym
Gotowany łosoś z sosem musztardowym to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 190 kalorii, 18g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką śmietanę, natkę pietruszki, skórkę z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gotowany łosoś z sosem musztardowo-koperkowym, Gotowany łosoś z sosem miodowo-musztardowym, oraz Gotowany łosoś Sockeye z musztardowym sosem ziołowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść filety w dużej patelni w jednej warstwie i dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć je o 1 cal.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj cebulę, seler, marchew, pieprz, sól, liść laurowy i sok z cytryny. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień, aż woda ledwo się gotuje. Gotować na wolnym ogniu, aż filety z łososia zostaną ugotowane i zaczną się łuszczyć, około 10 minut. Delikatnie wyjąć łososia z wody i przenieść do stojaka z drutu ustawionego na blasze do pieczenia i ostudzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
3
Zrobić sos: w średniej misce połączyć śmietanę, musztardę, sok z cytryny, koperek, natkę pietruszki, skórkę, sól i pieprz i dobrze wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
MusztardaMusztarda
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SOSSOS
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Ułóż łososia na półmisku otoczonym cytrynowymi klinami i gałązkami pietruszki i koperku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Pietruszka-naćPietruszka-nać
łosośłosoś
KoperKoper
5
Podawać z sosem musztardowo-ziołowym na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
SOSSOS

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rochioli Estate Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
Rochioli Estate Chardonnay
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn