Gotowany łosoś z groszkiem i smalcem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gotowanego dzikiego łososia z groszkiem i Smalcami. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 794 kalorie, 39g białka, oraz 56 g tłuszczu. Na 12,07 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, groszek, smalec i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gotowany łosoś z groszkiem i smalcem, Gotowany łosoś z groszkiem i smalcem, oraz Gotowany Łosoś Dziki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść łososia, skórą w dół, w dużej patelni o wysokich bokach.
Dodaj wino, 2 łyżki. sól i zimną wodę do przykrycia łososia o 1/2". Przykryć patelnię i doprowadzić ciecz do gotować na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, odkryć, i delikatnie kłusować łososia, aż tylko gotowane przez i ledwo nieprzezroczyste w środku, o 6 minut, w zależności od grubości.
Przenieść łososia i 2 łyżki. kłusowanie płynem do talerza; namiot luźno z folią.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.