Gotowany Halibut z warzywami prowansalskimi i olejem bazyliowym
Gotowany Halibut z warzywami prowansalskimi i olejem bazyliowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 353 kalorie, 34g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.1 za porcję. Mieszanka bazylii, szalotki, kopru włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Spróbuj Jedno danie gotowane Halibut i warzywa, Gotowany Halibut z pomidorem i bazylią, oraz Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia.
Utnij cukinię wzdłuż 4 stron, zdejmując wszystkie zielone i około 1/2 cala Białego w każdej z 4 sztuk. Usunąć białą, wewnętrzną część.
Resztę pokroić w calową kostkę. Blanszować do chrupkości, o 3 protokół.
Spuścić, zanurzyć w lodowatej wodzie i ponownie spuścić. Odstawić.
Zdejmij zewnętrzne 2 warstwy kopru włoskiego, a resztę zachowaj do innego użycia. Przycinać wszelkie cienkie, elastyczne sekcje w pobliżu krawędzi kopru.
Pokroić twardą, grubą część w calową kostkę. Blanszować jak z cukinią.
Zeskrobać całą miąższ i skórkę z zachowanej cytryny i pokroić żółtą skórkę w drobną julienne. Blanszować przez 1 minutę, odświeżyć w lodowatej wodzie, ponownie odsączyć i odstawić. (Przepis można zrobić do tego momentu do kilku godzin wcześniej.)
W małym rondelku umieścić 2 szklanki nage i wywaru z małży i doprowadzić do wrzenia.
Dodać szafran i gotować przez 2 do 3 protokół. Odstawić.
Przynieś 3 filiżanki nage do wrzenia w garnku o szerokości 10 cali. Doprawić obie strony halibuta solą i pieprzem.
Dodaj halibuta do garnka i dostosuj ciepło tak, aby płyn po prostu się gotował. Kłusować, aż metalowy szpikulec włożony do środka halibuta spotka się z niewielkim oporem, od 5 do 6 minut, a szpikulec, pozostawiony w rybie przez 5 sekund, czuje się ledwo ciepły po dotknięciu wargi. Halibut będzie rzadki (cieńsze steki będą gotowe wcześniej). Wyjmij steki z płynu, jak tylko zostaną one wykonane.
W międzyczasie umieścić cukinię, koper włoski, cytrynę konserwową, pomidory i szalotkę w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać kapary i oliwę z oliwek. Doprawić solą i pieprzem. Wystarczy podgrzać warzywa przez, O 2 protokół; nie pozwól im gotować dalej.
Aby służyć, pokrój 4 liście bazylii w cienkie paski. Oliwki wymieszać z warzywami i wycisnąć na nich cytrynę. Ściągnij skórę z halibuta. Podgrzej bulion szafranowy, jeśli to konieczne.
Umieść halibuta na środku talerzy i ułóż warzywa wokół steków.
Zalać bulion szafranowy wokół halibuta. Bazylia rozsypać wokół ryby i podawać natychmiast.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.