Gotowane krewetki z sosem cytrynowo-chrzanowym
Gotowane krewetki z sosem cytrynowo-chrzanowym to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 188 kalorii. Na 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Mieszanka chrzanu, tureckiego liścia laurowego, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Gotowane Krewetki Z Sosem Chrzanowym Z Kwaśną Śmietaną, Koktajl krewetkowy zawinięty w boczek z morelowym sosem chrzanowym, oraz Gotowane krewetki z sosem imbirowym Meyer Lemon.
Instrukcje
Napełnij średnią miskę wodą z lodem; odstaw na bok.
Połącz 2 szklanki wody, wina i kolejne 4 składniki w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia.
Dodaj krewetki; zmniejszyć ciepło do niskiej, pokrycie, i kłusować tylko do muszli są różowe i krewetki są nieprzezroczyste w centrum, 3 do 4 minut. Korzystanie szczelinowe łyżka, krewetki transferu do miski z lodem wody; rezerwy kłusownictwo cieczy i cytryny pół.
Odsączyć i obrać krewetki, pozostawiając ogony nienaruszone. Krewetki Devein.
Wycisnąć sok z cytryny w połowie do płynu w patelni. Gotować płyn do zmniejszenia do hojnych 2 łyżki stołowe, o 20 protokół. Szczep; cool.
W małej miseczce wymieszać crème fraîche, posiekany szczypiorek, chrzan, skórkę cytrynową i 1 łyżkę stołową. Doprawić sosem grubą solą i czarnym pieprzem. DO AHEAD: krewetki i sos mogą być wykonane 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno; schłodzić.
Łyżka zanurzająca sos w krótkich szklankach. Ułóż krewetki na felgach.
Dekoruj całym świeżym szczypiorkiem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.