Gotowane klopsiki w sosie cytrynowym
Gotowane klopsiki w sosie cytrynowym zajmują około 35 minut od początku do końca. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 45 centów za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału zawiera 212 kalorii , 7 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Mieszanka granulowanego bulionu wołowego, ryżu, żółtek jaj i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Tylko nielicznym osobom ten hor d'oeuvre naprawdę się podobał. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 30% . Podobne przepisy to Gotowany kurczak z sosem cytrynowo-estragonowym , Gotowany halibut z sosem cytrynowo-ziołowym i Gotowane krewetki z sosem cytrynowo-imbirowym Meyer .
Instrukcje
W misce wymieszaj bułkę tartą, jajko, sól i skórkę cytrynową.
Dodaj mieloną wołowinę; Dobrze wymieszać. Uformuj 12 klopsików o średnicy około 1-1/2 cala; odłożyć na bok.
W rondlu zagotuj 2 szklanki wody; dodać bulion i mieszać do rozpuszczenia. Delikatnie wrzucaj klopsiki do bulionu. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut lub do momentu, aż klopsiki przestaną być różowe; wyjąć do ciepłej miski.
Połącz skrobię kukurydzianą i pozostałą wodę; wmieszać do bulionu.
Dodaj sok z cytryny; gotować i mieszać aż zgęstnieje. Niewielką ilość bulionu wymieszaj z żółtkami; dobrze wymieszać. Wróć do rondla i podgrzej.