Gotowane gruszki z pastą Pigwową w płaszczach parmezanu
Gotowane gruszki z pastą Pigwową w płaszczach parmezanu to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 723 kalorie, 44g białka, oraz 32G tłuszczu. Na $5.75 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, wino, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Membrillo (Pasta Z Pigwy), Tarta Cynamonowo-Jabłkowa Z Pestkami Dyni I Pastą Z Pigwy, oraz Pigwa Gotowana.
Instrukcje
Obrać gruszki, pozostawiając łodygi nienaruszone, a następnie rdzeń od dołu za pomocą noża do melonów, aby utworzyć głęboką jamę o głębokości 2,5 cala. W dużej misce natrzeć gruszki sokiem z cytryny.
Przynieś wino, cukier, fasolę wanilii i skórkę do wrzenia w szerokim 6-kwartowym ciężkim garnku (o średnicy co najmniej 12 cali) na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodaj gruszki, układając je po bokach w 1 warstwie, wraz z sokiem z cytryny z miski (gruszki nie będą pokryte płynem), a następnie zmniejsz ogień do niskiego poziomu i podkuj gruszki, przykryte, obracając od czasu do czasu, aż będą miękkie, 15 do 20 minut. Ostrożnie przenieść gruszki łyżką szczelinową do naczynia do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali, stojąc gruszkami w pozycji pionowej i rezerwując płyn w garnku.
Gdy gruszki są wystarczająco chłodne, aby się nimi zająć, wypełnij ubytki pastą z pigwy i ponownie postaw gruszki w pozycji pionowej w naczyniu.
Gotować płyn w garnku na dużym ogniu, aż syropy i zredukowane do około 3/4 Puchar, 10 do 15 protokół.
Syrop polać gruszkami i ostudzić, polewając od czasu do czasu syropem. Schłodzić, przykryć, fastrygować od czasu do czasu syropem, aż ostygnie, co najmniej 2 godziny.
Każdą gruszkę skrop lekko syropem i wsuń parmezan na łodygę.
Podawać z wiórkami serowymi na boku.
Gruszki można schłodzić do 2 dni.