Gotowana wołowina z marchewką z pierogami pietruszkowymi

Gotowana wołowina z marchewką z pierogami pietruszkowymi
Gotowana wołowina z marchewką z pietruszką wymaga ok. 2 godziny i 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 614 kalorii, 14g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Na 4,01 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość drogie przystawki. Ten przepis z BBC Good Food wymaga porów dla niemowląt, młodej rzepy, kilku gałązek tymianku i 2-3 liści laurowych oraz anyżu gwiaździstego. 19 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 78%. Podobne przepisy to Gotowane Ziemniaki Z Pietruszką I Koperkiem, Pierogi pietruszkowe z pomidorami, oraz Dublin coddle (gotowane kiełbaski, boczek, ziemniaki i marchewka).

Instrukcje

1
Pokrój wołowinę na trzy lub cztery grube kawałki, włóż do dużej patelni i po prostu przykryj zimną wodą. Doprowadzić go szybko do wrzenia, następnie zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu i, za pomocą chochli, odtrzeć wszelkie szumowiny na górze. Gdy to robisz, będziesz również usuwać część wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Wlać bulion, przywrócić go do wrzenia, a następnie włączyć do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
3
W międzyczasie warzywa pokroić i dodać do patelni z gałązkami tymianku i liśćmi laurowymi. Doprawić lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Weź duży kwadrat muślinu (lub użyj czystej ściereczki J), połóż przyprawy na środku, a następnie związać sznurkiem kuchennym, jak worek na pieniądze. Upuść torbę na patelnię i przymocuj ją do uchwytu. Wołowinę dusić na wolnym ogniu (nie gotować) przez około 2 godziny, aż mięso będzie miękkie po przekłuciu ostrym nożem. Jeśli zapas zmniejszy się zbytnio, uzupełnij go większą ilością wody, aby mięso pozostało zanurzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Podczas gotowania wołowiny obrać seler i pokroić w małe patyczki o grubości około 1 cm. Połowę rzepy. Trim tops off innych warzyw, ale nie obierać nie ma potrzeby. Doprowadzić patelnię lekko osolonej wody do wrzenia i blanszować warzywa przez około 3 min. Przygotuj dużą miskę lodowatej wody, a gdy warzywa będą po prostu miękkie, spuść je i natychmiast włóż do wody. Pozostawić na 2-3 minuty, ponownie odcedzić i odstawić. Podczas gotowania wołowiny wymieszaj mąkę, surówkę, sól, mielony pieprz i natkę pietruszki do pierogów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
SelerSeler
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
RzepaRzepa
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
SuetSuet
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Gdy wołowina jest gotowana, zdejmij patelnię z ognia, a następnie odcedź i zarezerwuj wywar do gotowania pierogów i podgrzewania warzyw dla niemowląt (nie używasz wszystkiego). Wyrzucić warzywa i przechylić wołowinę do naczynia do pieczenia. Przykryć luźno folią, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
7
Do mąki wymieszać wystarczającą ilość zimnej wody (Około 200 ml) i wymieszać, aby uzyskać miękkie ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt mokre, będzie trudne do ukształtowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
SuetSuet
8
Rozwałkuj delikatnie na 10-12 kulek. Zagotuj płytką patelnię wody i dodaj kilka chochli bulionu, oliwę z oliwek, anyż, ziarna pieprzu i gałązki tymianku. Za pomocą łyżki szczelinowej, niżej w pierogi. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 12-15 minut, aż wyrośnie i będzie puszysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kliny, 1 )Pokroić W Kliny, 1 )
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
ChochlaChochla
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Kluski wyjąć łyżką szczelinową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
10
Łyżka około trzech kadzi bulionu do innej patelni, doprowadzić do duszenia i podgrzać warzywa krótko.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Wyjąć łyżką szczelinową. Odcedzić wywar z warzyw do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
12
Każdy kawałek wołowiny pokroić w plasterki i lekko doprawić. Ułóż w rozgrzanych potrawach z warzywami dziecka, selerem naciowym i pierogami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
SelerSeler
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
13
Zalać bulionem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn