Gorące i pikantne Tofu
Gorące i pikantne Tofu może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 215 kalorii, 10g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, wodę, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ten przepis od Allrecipes ma 278 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Smażone na patelni Tofu z pikantnym sosem z trawy cytrynowej (Tofu Nuong Xa), Easy Sichuan Mapo Tofu / Pikantne Tofu, oraz Pikantna Bazylia Tofu.
Instrukcje
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych na woku lub dużej patelni na średnim ogniu. Wrzucić tofu do oleju, i gotować, aż rumiane ze wszystkich stron. Raz rumiane, wrzucić cebulę, papryka, pieprz chile, i czosnek; gotować, aż tylko miękkie, o 5 protokół.
W małej misce, ubij razem gorącą wodę, ocet, sos sojowy, brązowy cukier, skrobia kukurydziana, i płatki czerwonej papryki.
Zalać tofu i warzyw, wrzucić do herbu, i gotować na wolnym ogniu 3 do 5 minut, lub aż sos lekko zgęstnieje.