Gorące Ciasto Krówkowe z Lodami
Przepis na Hot Fudge Sundae Cake można przygotować w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka, 29 g tłuszczu i łącznie 478 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 79 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako niedrogi deser. Mieszanka kakao do pieczenia, masła, mąki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 23% wyniku, co nie jest aż tak niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Ciastko z gorącymi krówkami, Ciastko z lody z gorącą krówką dla dwojga i Ciasto z lody miętowe z gorącą krówką.
Instrukcje
W ciężkim rondlu rozpuść kawałki mlecznej czekolady i masło na małym ogniu. Lekko ostudzić.
Dodawaj mąkę tylko do połączenia. W małej misce ubić białka na pianę. Stopniowo dodawaj cukier, ubijaj, aż powstanie sztywna piana. Wmieszać do masy czekoladowej, aż się połączy. Wsypać migdały.
Wlać do natłuszczonej formy 10-calowej. talerz na ciasto lub quiche.
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, aż wykałaczka będzie sucha. Studzimy na drucianej kratce.
Aby przygotować sos, wymieszaj cukier, kakao i śmietanę w rondlu, aż uzyskasz gładką masę.
Dodaj półsłodkie chipsy i masło. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż frytki i masło się rozpuszczą, a mieszanina będzie gładka.
Zdjąć z ognia; wymieszać z wanilią.
Pokrój ciasto w kliny; posyp lodami.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na ciasto. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Blanc de Bleu Cuvee Mousseux z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Blanc de Bleu Cuvee Mousseux]()
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.