Gorąca i kwaśna zupa z Tofu
Gorąca i kwaśna zupa z Tofu to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie zupa. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 172 kalorie, 7G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 2,48 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 31 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Mieszanka sosu sojowego, tofu, olej sezamowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Zupa gorąco-kwaśna, Tofu Hot-And-Sour Soup, oraz Gorąca i kwaśna zupa z Tofu.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj czerwoną paprykę i zieloną cebulę i saute przez 5 protokół. Następnie dodaj 2 szklanki wody, bulionu i sosu sojowego, zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
W oddzielnej średniej misce połącz ocet, płatki czerwonej papryki, zmielony czarny pieprz, skrobię kukurydzianą, 3 łyżki wody i olej sezamowy.
Dodaj to do zupy i nadal gotować na wolnym ogniu przez 5 Więcej minut, lub do zupy staje się gęsty i bąbelkowy.
Wreszcie, wymieszać w tofu, groszek śnieżny i kasztany wodne, i kontynuować gotowanie 10 minut, lub do ogrzania przez.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
![Esej Chenin Blanc]()
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier