Gorzka czekolada i cynamon mrożony krem
Ciemna czekolada i cynamon mrożony krem może być tylko deser szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 73 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 400 kalorii, 4G białka, oraz 33g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Mieszanka ciężkiej śmietany do ubijania, cukier, zmielony cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 35 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Brzoskwinie i śmietana mrożony krem z Brownies i solonym ciemnym sosem karmelowym, Gofry z ciemnej czekolady z sosem z białej czekolady i bitą śmietaną czekoladowo-Espresso, oraz Czekoladowy Precel Mrożony Krem.
Instrukcje
Śmietanę, mleko, cukier i kakao ubić w rondlu na średnim ogniu, aż mieszanina zostanie dokładnie połączona i cukier się rozpuści. Doprowadzić prawie na wolnym ogniu i mieszać w gorzkiej czekoladzie, aż się stopi.
Żółtka ubić do masy śmietanowej i gotować, aż ciasto lekko zgęstnieje, 1 do 2 minut.
Przenieść do pojemnika, przykryć i przechowywać w lodówce do czasu schłodzenia, co najmniej 6 godzin.
Cynamon wymieszać z schłodzonym kremem i zamrozić w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Posypać mrożonym kremem z większą ilością cynamonu do podania.