Gorzka Czekolada Creme Brulee
Ciemna czekolada Creme Brulee może być tylko deser szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 339 kalorii, 6G białka, oraz 32G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz bar Nestle® toll house® czekoladowy baton do pieczenia, śmietanę do ubijania, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Ten przepis od Allrecipes ma 13 fanów. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 45%. Spróbuj Gorzka Czekolada Crème Brûlée, Gorzka Czekolada Crème Brûlée, oraz Gorzka czekolada Creme Brulee z cukrem waniliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
W dużym rondlu umieść śmietanę, pół na pół i ekstrakt waniliowy. Doprowadzić do wrzenia; zdjąć z ognia.
Dodać czekoladę; ubijać do rozpuszczenia i wygładzenia.
Żółtka i 1/3 szklanki cukru ubić w dużej misce miksera. Stopniowo ubijać w mieszaninie czekoladowej.
Wlać mieszaninę przez drobne sito do sześciu 4-uncji ramekins lub kubki budyniu.
Umieść ramekiny w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali; napełnij patelnię gorącą wodą do głębokości 1 cala.
Piec przez 40 minut lub aż krem lekko potrząsnie, gdy patelnia jest wstrząśnięta. Schłodzić kremy w wodzie, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć.
Wyjąć kremy z wody; przechowywać w lodówce przez 2 godziny. Przykryć folią; przechowywać w lodówce przez kilka godzin lub przez noc.
Na wierzch każdego kremu posypać 1 łyżeczką cukru.
Umieścić kremy na blasze do pieczenia. Dusić przez 3 minuty lub do momentu stopienia cukru i karmelizacji (obracać patelnię w razie potrzeby, aby zapobiec spalaniu). Alternatywnie blaty można karmelizować za pomocą palnika kuchennego. Przechowywać w lodówce przez 2 godziny, aby polewa mogła twardnieć, a krem mógł ostygnąć i ustawić.