Golonki Cielęce Duszone W Winie
Golonki cielęce duszone w winie mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $13.99 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 93g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 771 kalorii. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz gałązkę szałwii, szalotkę, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Duszone Golonki Cielęce, Duszone golonki cielęce z fasolką Romano, oraz Osso Buco (Duszone Golonki Cielęce) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance. Przyprawić golonki cielęce solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż dobrze rumiane, o 4 protokół z boku.
Dodać boczek i masło do zapiekanki i gotować na małym ogniu, aż tłuszcz boczku został wytopiony, o 3 protokół.
Dodaj cebulę, marchew, seler, szalotka i czosnek i gotować, mieszając, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 5 protokół. Zwiększyć ciepło do umiarkowanie wysokiego i ubić mąkę. Gotować, ubijając, przez 2 minuty. Stopniowo ubijaj Wino i gotuj na wolnym ogniu przez 4 minuty.
Dodać wywar i doprowadzić do wrzenia.
Do zapiekanki włożyć golonki cielęce i dodać liście laurowe, tymianek i szałwię. Doprawić lekko solą i pieprzem. Przykryć i piec przez 2 godziny, lub aż cielęcina jest bardzo delikatna.
Przełóż trzonki na talerz i przykryj folią, aby się ogrzać. Zwiększ temperaturę piekarnika do 50
Na górze pieca gotować płyn do gotowania, aż będzie bardzo aromatyczny, o 12 protokół. Przecedzić do średniego rondla i odtłuścić tłuszcz z powierzchni. SOS doprawiamy solą i pieprzem.
Każdy trzonek cielęcy zanurzyć w sosie i ułożyć na blasze do pieczenia. Piecz trzonki na górnej półce piekarnika, aż ładnie zeszklone, o 5 protokół. W razie potrzeby podgrzej SOS.
Przełóż trzonki na talerze, łyżkę sosu na wierzchu i podawaj.