Gnocchi Ze Słodkich Ziemniaków
Gnocchi ze słodkich ziemniaków może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 56 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 343 kalorie, 10g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 634 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka jaj, słodkich ziemniaków, mielonej gałki muszkatołowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 94%. Spróbuj Gnocchi Ze Słodkich Ziemniaków, Gnocchi Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Gnocchi Ze Słodkich Ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Pieczemy słodkie ziemniaki przez 30 minut lub do miękkości w dotyku.
Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia.
Gdy ziemniaki są wystarczająco chłodne, aby pracować z, usunąć skórki, i rozgnieść je, lub naciśnij je przez ricer do dużej miski. Zmiksować czosnek, sól, gałkę muszkatołową i jajko.
Wymieszać w mące trochę na raz, aż masz miękkie ciasto. Użyj mniej lub więcej mąki w razie potrzeby.
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody. Czekając na wodę, zrób gnocchi. Na powierzchni mąki rozwałkować ciasto na kilka długich węży i pokroić na 1-calowe sekcje. Upuść kawałki do wrzącej wody i pozwól im gotować, aż wypłyną na powierzchnię.
Usuń pływające kawałki za pomocą łyżki szczelinowej i utrzymuj ciepło w naczyniu do serwowania.
Podawać z masłem lub sosem śmietanowym.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Mazzei Fonterutoli Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.