Gnocchi Ze Słodkich Ziemniaków

Gnocchi Ze Słodkich Ziemniaków
Gnocchi ze słodkich ziemniaków może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 56 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 343 kalorie, 10g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 634 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka jaj, słodkich ziemniaków, mielonej gałki muszkatołowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 94%. Spróbuj Gnocchi Ze Słodkich Ziemniaków, Gnocchi Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Gnocchi Ze Słodkich Ziemniaków dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pieczemy słodkie ziemniaki przez 30 minut lub do miękkości w dotyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Gdy ziemniaki są wystarczająco chłodne, aby pracować z, usunąć skórki, i rozgnieść je, lub naciśnij je przez ricer do dużej miski. Zmiksować czosnek, sól, gałkę muszkatołową i jajko.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CzosnekCzosnek
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Wymieszać w mące trochę na raz, aż masz miękkie ciasto. Użyj mniej lub więcej mąki w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
6
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody. Czekając na wodę, zrób gnocchi. Na powierzchni mąki rozwałkować ciasto na kilka długich węży i pokroić na 1-calowe sekcje. Upuść kawałki do wrzącej wody i pozwól im gotować, aż wypłyną na powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
CiastoCiasto
WodaWoda
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Usuń pływające kawałki za pomocą łyżki szczelinowej i utrzymuj ciepło w naczyniu do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
8
Podawać z masłem lub sosem śmietanowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śmietanowySos śmietanowy
MasłoMasło
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn