Gnocchi z Prosciutto, wiosennym groszkiem i kurkami

Gnocchi z Prosciutto, wiosennym groszkiem i kurkami
Gnocchi z Prosciutto, wiosennym groszkiem i kurkami to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 1183 kalorii, 38g białka, oraz 41g tłuszczu. Za 4,36 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę polubiło to śródziemnomorskie danie. Wiosna będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka prosciutto, szczypiorku, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis z Foodnetwork ma 262 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 93%, co jest świetne. Spróbuj DeLallo Winter s: Gnocchi ze słodkim groszkiem i Prosciutto, DeLallo Winter s: Gnocchi ze słodkim groszkiem i Prosciutto, oraz Gnocchi Ze Smardzami I Wiosennym Groszkiem dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Zagotuj 2 garnki, 1 dużą i 1 średnią, z dobrze osoloną wodą na średnim ogniu. Ustaw miskę dobrze osolonej wody z lodem. Zblanszuj świeży groszek w średnim garnku z wrzącą wodą, aż będą ugotowane, ale nadal chrupiące, a następnie natychmiast zanurz je w osolonej lodowatej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch świeżyGroch świeży
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Usuń je z lodowatej wody i zarezerwuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
4
Posmaruj dużą patelnię do smażenia na średnim ogniu oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodaj zmiażdżone ząbki czosnku i zmiażdżoną czerwoną paprykę. Doprowadź patelnię do średnio wysokiego ognia. Gdy czosnek stanie się złotobrązowy i będzie bardzo aromatyczny, usuń go i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Dodaj prosciutto i smaż, aż zacznie być chrupiące, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
7
Dodaj grzyby i dopraw solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
8
Smaż przez 3 do 4 minut i posmakuj, aby sprawdzić, czy są pyszne (powinny być!).
9
Dodaj groszek i bulion z kurczaka. Dopraw solą, posmakuj (powinno być smaczniejsze). Dusić, aż wywar zmniejszy się o około połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
10
Gdy bulion się zmniejsza, dodaj gnocchi do dużego garnka z osoloną wrzącą wodą. Gotuj gnocchi, aż unoszą się na wodzie i stają się bardzo opuchnięte. Gnocchi powinny być naprawdę opuchnięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
11
Gdy gnocchi jest we wrzącej wodzie, dodaj masło na patelnię z mieszanką grzybową. Gotuj na małym ogniu i wiruj, aby włączyć. W razie potrzeby posmakuj i dostosuj przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
GnocchiGnocchi
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Gdy gnocchi się ugotują, ostrożnie wyjmij je z wody do gotowania i dodaj na patelnię z grzybami. Wymieszaj lub wymieszaj, aby połączyć. Gotuj gnocchi z mieszanką grzybów, aż przylgnie do gnocchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
GnocchiGnocchi
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
13
Dodaj startego Parmigiano i posiekany szczypiorek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
14
Przełóż do misek do serwowania i podawaj natychmiast.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
15
Nazwij siebie supergwiazdą!
16
Rozgrzej piekarnik do 375 lub 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
17
Piecz ziemniaki, aż będą miękkie widelcem, około 45 minut do 1 godziny. Sprawdź je!
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
18
Podczas gdy ziemniaki są jeszcze gorące, obierz je i przepuść przez młyn spożywczy lub ricer. (Uważam, że młyn spożywczy działa równie dobrze jak ricer i jest znacznie łatwiejszy w obsłudze) na tacy wyłożonej papierem pergaminowym. Robiąc to, zwróć szczególną uwagę, aby ziemniaki były jak najlżejsze i puszyste. Pomoże to w utrzymaniu światła gnocchi. Wstaw ziemniaki do lodówki na blasze do ostygnięcia. To także bardzo ważny krok. Jeśli ziemniaki są ciepłe podczas dodawania mąki, będą wymagały więcej mąki, co spowoduje znacznie cięższy gotowy produkt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
GnocchiGnocchi
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
19
Gdy ziemniaki są absolutnie zimne, przenieś na czystą powierzchnię roboczą. Ubij jajka i ser i polej ziemniaki. Dopraw solą. Obficie przykryj mąką. Powinien wyglądać jak śnieg w górach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
20
Pokrusz mieszankę mąki ziemniaczanej między palcami. Zacznij wyrabiać ciasto, aż stanie się suchą jednorodną mieszanką. Ciasto powinno być lekko wilgotne, ale nie lepkie. Jeśli jest zbyt lepki, powtórz śnieg na scenie górskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ZiemniaczanaMąka Ziemniaczana
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
21
Uformuj ciasto w dużą kłodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
22
Odetnij plastry z kłody i zacznij toczyć się w długie liny o grubości około 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
23
Wytnij liny na długości 1/2 cala. Obficie przykryj mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
24
Ułóż gnocchi w jednej warstwie na blasze posypanej mąką. NIE UKŁADAJ SIĘ JEDEN NA DRUGIM!!
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
25
Natychmiast użyj lub zamroź gnocchi. Jeśli zamrażanie, umieść tacę bezpośrednio w zamrażarce. Po zamrożeniu gnocchi można przechowywać w plastikowych torebkach, w zamrażarce, na czas nieokreślony. Podczas gotowania gnocchi mogą przejść bezpośrednio z zamrażarki do osolonej wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
26
Uwaga: ogólną praktyką jest wyjmowanie gnocchi z wody, gdy unoszą się na wodzie. To duży błąd. Gnocchi należy gotować we wrzącej wodzie, aż unoszą się na wodzie i stają się ładne i opuchnięte. Niedostatecznie długie gotowanie gnocchi spowoduje również ciężkie gnocchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
27
P. S. To są "sekrety" Szefa Kuchni Anne do wielkich gnocchi, użyj ich, a za każdym razem odniesiesz sukces.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Gnocchi działa naprawdę dobrze z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Fontodi Chianti Classico Gran Selezione Vigna del Sorbo. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 120 dolarów za butelkę.
Fontodi Chianti Classico Gran Selezione Vigna del Sorbo
Fontodi Chianti Classico Gran Selezione Vigna del Sorbo
Vigna del Sorbo to mieszanka Sangiovese i Cabernet Sauvignon z winnic o południowo-zachodniej ekspozycji i 30-letnich winorośli.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia46
Magazyn