Gnocchi z Prosciutto, wiosennym groszkiem i kurkami

Gnocchi z Prosciutto, wiosennym groszkiem i kurkami
Gnocchi z Prosciutto, wiosennym groszkiem i kurkami to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 1183 kalorii, 38g białka, oraz 41g tłuszczu. Za 4,36 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę polubiło to śródziemnomorskie danie. Wiosna będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka prosciutto, szczypiorku, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis z Foodnetwork ma 262 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 93%, co jest świetne. Spróbuj DeLallo Winter s: Gnocchi ze słodkim groszkiem i Prosciutto, DeLallo Winter s: Gnocchi ze słodkim groszkiem i Prosciutto, oraz Gnocchi Ze Smardzami I Wiosennym Groszkiem dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Zagotuj 2 garnki, 1 dużą i 1 średnią, z dobrze osoloną wodą na średnim ogniu. Ustaw miskę dobrze osolonej wody z lodem. Zblanszuj świeży groszek w średnim garnku z wrzącą wodą, aż będą ugotowane, ale nadal chrupiące, a następnie natychmiast zanurz je w osolonej lodowatej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch świeżyGroch świeży
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Usuń je z lodowatej wody i zarezerwuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
Posmaruj dużą patelnię do smażenia na średnim ogniu oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodaj zmiażdżone ząbki czosnku i zmiażdżoną czerwoną paprykę. Doprowadź patelnię do średnio wysokiego ognia. Gdy czosnek stanie się złotobrązowy i będzie bardzo aromatyczny, usuń go i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Dodaj prosciutto i smaż, aż zacznie być chrupiące, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
7
Dodaj grzyby i dopraw solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
8
Smaż przez 3 do 4 minut i posmakuj, aby sprawdzić, czy są pyszne (powinny być!).
9
Dodaj groszek i bulion z kurczaka. Dopraw solą, posmakuj (powinno być smaczniejsze). Dusić, aż wywar zmniejszy się o około połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
10
Gdy bulion się zmniejsza, dodaj gnocchi do dużego garnka z osoloną wrzącą wodą. Gotuj gnocchi, aż unoszą się na wodzie i stają się bardzo opuchnięte. Gnocchi powinny być naprawdę opuchnięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
11
Gdy gnocchi jest we wrzącej wodzie, dodaj masło na patelnię z mieszanką grzybową. Gotuj na małym ogniu i wiruj, aby włączyć. W razie potrzeby posmakuj i dostosuj przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
GnocchiGnocchi
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
12
Gdy gnocchi się ugotują, ostrożnie wyjmij je z wody do gotowania i dodaj na patelnię z grzybami. Wymieszaj lub wymieszaj, aby połączyć. Gotuj gnocchi z mieszanką grzybów, aż przylgnie do gnocchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
GnocchiGnocchi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
13
Dodaj startego Parmigiano i posiekany szczypiorek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
14
Przełóż do misek do serwowania i podawaj natychmiast.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
15
Nazwij siebie supergwiazdą!
16
Rozgrzej piekarnik do 375 lub 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
17
Piecz ziemniaki, aż będą miękkie widelcem, około 45 minut do 1 godziny. Sprawdź je!
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
18
Podczas gdy ziemniaki są jeszcze gorące, obierz je i przepuść przez młyn spożywczy lub ricer. (Uważam, że młyn spożywczy działa równie dobrze jak ricer i jest znacznie łatwiejszy w obsłudze) na tacy wyłożonej papierem pergaminowym. Robiąc to, zwróć szczególną uwagę, aby ziemniaki były jak najlżejsze i puszyste. Pomoże to w utrzymaniu światła gnocchi. Wstaw ziemniaki do lodówki na blasze do ostygnięcia. To także bardzo ważny krok. Jeśli ziemniaki są ciepłe podczas dodawania mąki, będą wymagały więcej mąki, co spowoduje znacznie cięższy gotowy produkt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
GnocchiGnocchi
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
19
Gdy ziemniaki są absolutnie zimne, przenieś na czystą powierzchnię roboczą. Ubij jajka i ser i polej ziemniaki. Dopraw solą. Obficie przykryj mąką. Powinien wyglądać jak śnieg w górach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
20
Pokrusz mieszankę mąki ziemniaczanej między palcami. Zacznij wyrabiać ciasto, aż stanie się suchą jednorodną mieszanką. Ciasto powinno być lekko wilgotne, ale nie lepkie. Jeśli jest zbyt lepki, powtórz śnieg na scenie górskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ZiemniaczanaMąka Ziemniaczana
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
21
Uformuj ciasto w dużą kłodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
22
Odetnij plastry z kłody i zacznij toczyć się w długie liny o grubości około 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
23
Wytnij liny na długości 1/2 cala. Obficie przykryj mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
24
Ułóż gnocchi w jednej warstwie na blasze posypanej mąką. NIE UKŁADAJ SIĘ JEDEN NA DRUGIM!!
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
25
Natychmiast użyj lub zamroź gnocchi. Jeśli zamrażanie, umieść tacę bezpośrednio w zamrażarce. Po zamrożeniu gnocchi można przechowywać w plastikowych torebkach, w zamrażarce, na czas nieokreślony. Podczas gotowania gnocchi mogą przejść bezpośrednio z zamrażarki do osolonej wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
26
Uwaga: ogólną praktyką jest wyjmowanie gnocchi z wody, gdy unoszą się na wodzie. To duży błąd. Gnocchi należy gotować we wrzącej wodzie, aż unoszą się na wodzie i stają się ładne i opuchnięte. Niedostatecznie długie gotowanie gnocchi spowoduje również ciężkie gnocchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
27
P. S. To są "sekrety" Szefa Kuchni Anne do wielkich gnocchi, użyj ich, a za każdym razem odniesiesz sukces.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Gnocchi działa naprawdę dobrze z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Fontodi Chianti Classico Gran Selezione Vigna del Sorbo. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 120 dolarów za butelkę.
Fontodi Chianti Classico Gran Selezione Vigna del Sorbo
Fontodi Chianti Classico Gran Selezione Vigna del Sorbo
Vigna del Sorbo to mieszanka Sangiovese i Cabernet Sauvignon z winnic o południowo-zachodniej ekspozycji i 30-letnich winorośli.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia46
Magazyn