Gnocchi z Prosciutto, wiosennym groszkiem i kurkami

Gnocchi z Prosciutto, wiosennym groszkiem i kurkami
Gnocchi z Prosciutto, wiosennym groszkiem i kurkami to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 1183 kalorii, 38g białka, oraz 41g tłuszczu. Za 4,36 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę polubiło to śródziemnomorskie danie. Wiosna będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka prosciutto, szczypiorku, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis z Foodnetwork ma 262 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 93%, co jest świetne. Spróbuj DeLallo Winter s: Gnocchi ze słodkim groszkiem i Prosciutto, DeLallo Winter s: Gnocchi ze słodkim groszkiem i Prosciutto, oraz Gnocchi Ze Smardzami I Wiosennym Groszkiem dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Zagotuj 2 garnki, 1 dużą i 1 średnią, z dobrze osoloną wodą na średnim ogniu. Ustaw miskę dobrze osolonej wody z lodem. Zblanszuj świeży groszek w średnim garnku z wrzącą wodą, aż będą ugotowane, ale nadal chrupiące, a następnie natychmiast zanurz je w osolonej lodowatej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch świeżyGroch świeży
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Usuń je z lodowatej wody i zarezerwuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Posmaruj dużą patelnię do smażenia na średnim ogniu oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodaj zmiażdżone ząbki czosnku i zmiażdżoną czerwoną paprykę. Doprowadź patelnię do średnio wysokiego ognia. Gdy czosnek stanie się złotobrązowy i będzie bardzo aromatyczny, usuń go i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodaj prosciutto i smaż, aż zacznie być chrupiące, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
7
Dodaj grzyby i dopraw solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
8
Smaż przez 3 do 4 minut i posmakuj, aby sprawdzić, czy są pyszne (powinny być!).
9
Dodaj groszek i bulion z kurczaka. Dopraw solą, posmakuj (powinno być smaczniejsze). Dusić, aż wywar zmniejszy się o około połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
10
Gdy bulion się zmniejsza, dodaj gnocchi do dużego garnka z osoloną wrzącą wodą. Gotuj gnocchi, aż unoszą się na wodzie i stają się bardzo opuchnięte. Gnocchi powinny być naprawdę opuchnięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Gdy gnocchi jest we wrzącej wodzie, dodaj masło na patelnię z mieszanką grzybową. Gotuj na małym ogniu i wiruj, aby włączyć. W razie potrzeby posmakuj i dostosuj przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
GnocchiGnocchi
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Gdy gnocchi się ugotują, ostrożnie wyjmij je z wody do gotowania i dodaj na patelnię z grzybami. Wymieszaj lub wymieszaj, aby połączyć. Gotuj gnocchi z mieszanką grzybów, aż przylgnie do gnocchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
GnocchiGnocchi
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
13
Dodaj startego Parmigiano i posiekany szczypiorek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
14
Przełóż do misek do serwowania i podawaj natychmiast.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
15
Nazwij siebie supergwiazdą!
16
Rozgrzej piekarnik do 375 lub 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
17
Piecz ziemniaki, aż będą miękkie widelcem, około 45 minut do 1 godziny. Sprawdź je!
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
18
Podczas gdy ziemniaki są jeszcze gorące, obierz je i przepuść przez młyn spożywczy lub ricer. (Uważam, że młyn spożywczy działa równie dobrze jak ricer i jest znacznie łatwiejszy w obsłudze) na tacy wyłożonej papierem pergaminowym. Robiąc to, zwróć szczególną uwagę, aby ziemniaki były jak najlżejsze i puszyste. Pomoże to w utrzymaniu światła gnocchi. Wstaw ziemniaki do lodówki na blasze do ostygnięcia. To także bardzo ważny krok. Jeśli ziemniaki są ciepłe podczas dodawania mąki, będą wymagały więcej mąki, co spowoduje znacznie cięższy gotowy produkt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
GnocchiGnocchi
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
19
Gdy ziemniaki są absolutnie zimne, przenieś na czystą powierzchnię roboczą. Ubij jajka i ser i polej ziemniaki. Dopraw solą. Obficie przykryj mąką. Powinien wyglądać jak śnieg w górach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
20
Pokrusz mieszankę mąki ziemniaczanej między palcami. Zacznij wyrabiać ciasto, aż stanie się suchą jednorodną mieszanką. Ciasto powinno być lekko wilgotne, ale nie lepkie. Jeśli jest zbyt lepki, powtórz śnieg na scenie górskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ZiemniaczanaMąka Ziemniaczana
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
21
Uformuj ciasto w dużą kłodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
22
Odetnij plastry z kłody i zacznij toczyć się w długie liny o grubości około 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
23
Wytnij liny na długości 1/2 cala. Obficie przykryj mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
24
Ułóż gnocchi w jednej warstwie na blasze posypanej mąką. NIE UKŁADAJ SIĘ JEDEN NA DRUGIM!!
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
25
Natychmiast użyj lub zamroź gnocchi. Jeśli zamrażanie, umieść tacę bezpośrednio w zamrażarce. Po zamrożeniu gnocchi można przechowywać w plastikowych torebkach, w zamrażarce, na czas nieokreślony. Podczas gotowania gnocchi mogą przejść bezpośrednio z zamrażarki do osolonej wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
26
Uwaga: ogólną praktyką jest wyjmowanie gnocchi z wody, gdy unoszą się na wodzie. To duży błąd. Gnocchi należy gotować we wrzącej wodzie, aż unoszą się na wodzie i stają się ładne i opuchnięte. Niedostatecznie długie gotowanie gnocchi spowoduje również ciężkie gnocchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
27
P. S. To są "sekrety" Szefa Kuchni Anne do wielkich gnocchi, użyj ich, a za każdym razem odniesiesz sukces.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Gnocchi działa naprawdę dobrze z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Fontodi Chianti Classico Gran Selezione Vigna del Sorbo. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 120 dolarów za butelkę.
Fontodi Chianti Classico Gran Selezione Vigna del Sorbo
Fontodi Chianti Classico Gran Selezione Vigna del Sorbo
Vigna del Sorbo to mieszanka Sangiovese i Cabernet Sauvignon z winnic o południowo-zachodniej ekspozycji i 30-letnich winorośli.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia46
Magazyn