Gnocchi z masłem cynamonowym

Gnocchi z masłem cynamonowym
Przepis na Gnocchi z masłem cynamonowym można przygotować w około 15 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka , 23 g tłuszczu i łącznie 214 kalorii . Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 29 centów za porcję. Jeśli masz pod ręką cukier, laskę cynamonu, kupione w sklepie gnocchi i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. To tani przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał możliwą do poprawy ocenę łyżką wynoszącą 8% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Gnocchi ze słodkich ziemniaków z brązowym masłem klonowo-cynamonowo-szałwiowym , Gnocchi ze słodkich ziemniaków z brązowym masłem klonowo-cynamonowo-szałwiowym i Gnocchi mleczno-cynamonowe z sosem cytrynowym i parmezanem .

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozpuść masło z laską cynamonu na ciężkiej, średniej patelni na średnim ogniu, aż się rozpuści, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Zdjąć z ognia i odstawić.
4
Gotuj gnocchi w dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą, aż wszystkie gnocchi wypłyną na powierzchnię, około 3 minut. Wyrzuć laskę cynamonu z sosu maślanego i ponownie podgrzej sos na małym ogniu. Za pomocą łyżki cedzakowej przenieś ugotowane gnocchi na gorące masło cynamonowe na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
GnocchiGnocchi
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Posypać cukrem i cynamonem. Wymieszaj i dodaj więcej cukru do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
6
Włóż gnocchi z sosem maślanym do płytkich misek i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje ulubione Gnocchi. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Il Molino di Grace Chianti Classico Riserva z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 40 dolarów za butelkę.
Il Molino di Grace Chianti Classico Riserva
Il Molino di Grace Chianti Classico Riserva
Bardzo złożony i pikantny bukiet przypominający czerwone owoce, konfiturę wiśniową, biały pieprz; obfita ziemistość potwierdzona na pełnym, bogatym, jedwabistym i trwałym podniebieniu.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia0
Magazyn