Gnocchi di Susine
Gnocchi di Susine może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 774 kalorii, 17g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Udaj się do sklepu i podnieś bułkę tartą, cukier, śliwki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest solidne. Spróbuj Jagnięce Ragu z ziemniaczanym Gnocchi: Pasticcio di Agnello con Gnocchi di Patate, Gnocchi alla romana (Roman Semolina Gnocchi), oraz Szpinakowe Gnocchi (Gnocchi Verdi) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotuj całe ziemniaki, aż będą miękkie (około 45 minut). Jeszcze ciepłe, obrać i przejść przez młyn warzywny na czystą deskę makaronu.
Zrobić dobrze w środku ziemniaków i posypać mąką, używając całej mąki.
Jajko i sól umieścić na środku dobrze i za pomocą widelca, wymieszać z mąką i ziemniakami, tak jak zrobić normalny makaron. Po wymieszaniu jajka należy połączyć ciasto, delikatnie ugniatając, aż uformuje się kulka. Ugniataj delikatnie kolejne 4 minuty, aż piłka będzie sucha w dotyku.
Przynieś 6 litrów wody do wrzenia i dodaj 2 łyżki soli.
Uszczypnij kulki wielkości orzecha włoskiego ciasta gnocchi i zwiń wałkiem do ciasta, tworząc 2-1 / 2 cala koło ciasta.
Umieść jedną czwartą śliwki i 1/2 łyżeczki cukru na każdej z nich, a następnie ułóż ciasto wokół kawałków śliwki, aby utworzyć opakowanie bez łez i rozdarć, stosunkowo gładkie i równomiernie pokryte. Kontynuuj, aż wszystkie zostaną zakończone. Jeśli makaron z góry, gotować i szok w zimnej wodzie.
Umieścić gnocchi w wodzie, 10 na raz, i ostrożnie mieszać, aby zapobiec przywieraniu do boków lub dna patelni. Pozostawić na pływaka i kontynuować gotowanie przez 2 minuty. W międzyczasie roztopić masło w 12-calowej patelni saute na średnim ogniu.
Dodać bułkę tartą, a następnie dodać gotowane gnocchi i wrzucić delikatnie do herbu.
Podawać na talerzu i posypać cynamonem.