Glazurowany groszek śnieżny i marchewka
Glazurowany groszek śnieżny i marchew wymagają około 20 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 46 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 1,51 USD za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka bulionu warzywnego, skrobi kukurydzianej, groszku śnieżnego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci smak domu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Z łyżką wynik 75%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Glazurowana marchewka i groszek śnieżny, Marchew i groszek śnieżny, oraz Gingered Śnieg Groszek & Marchew.
Instrukcje
W małym rondelku zagotuj 1/3 szklanki bulionu, marchewki i cebuli. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 4 minuty.
Dodaj groszek; gotuj 2 minuty dłużej.
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, sok z cytryny i pozostały bulion, aż będzie gładki.
Dodaj do warzyw. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotuj i mieszaj przez 3-4 minuty lub do zgęstnienia.