Glazurowane Tournedos z wołowiny

Glazurowane Tournedos z wołowiny
Potrzebujesz dania głównego bezglutenowego i bezmlecznego ? Glazed Beef Tournedos może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 5,23 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 298 kalorii , 38 g białka i 10 g tłuszczu . Udaj się do sklepu i kup pomarańczową marmoladę, cebulę, ketchup i kilka innych rzeczy, aby przygotować ją już dziś. 13 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 87% , to danie jest spektakularne. Tournedos Rossini z foie gras i truflami , wołowina peklowana owocami i marchewka glazurowana agawą są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj sos stekowy, ketchup, marmoladę, sok z cytryny, cebulę i czosnek. Odłóż 1/4 szklanki do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Sos Do StekówSos Do Steków
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
3 Piersi Z Kurczaka, Bez Kości I Skóry3 Piersi Z Kurczaka, Bez Kości I Skóry
Zagęszczony Sos Z KurczakaZagęszczony Sos Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Cukru (3 1/2 Uncji)1/2 Szklanki Cukru (3 1/2 Uncji)
2
Zwilż ręcznik papierowy olejem do gotowania; używając szczypiec z długimi uchwytami, lekko posmaruj ruszt grilla. Grilluj steki bez przykrycia na średnim ogniu lub opiekaj w odległości 4 cali od ognia przez 5-7 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądany stopień wysmażenia (w przypadku średnio wysmażonego termometr powinien wskazywać 145°; średnio wysmażonego 160°; dobrze wysmażonego 170°), często polewając pozostałym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Puszka (10,5 Uncji) Zagęszczonego Sosu Do Kurczaka1 Puszka (10,5 Uncji) Zagęszczonego Sosu Do Kurczaka
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
2 Szklanki Pilawu Ryżowego, Uformowanego W Cylinder W Foremce Do żelatyny2 Szklanki Pilawu Ryżowego, Uformowanego W Cylinder W Foremce Do żelatyny
6 Puszek (14 Uncji) Bulionu Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu6 Puszek (14 Uncji) Bulionu Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 Duże, Dojrzałe I Jędrne Mango, Obrane, Pokrojone W Plastry I Długie Kliny2 Duże, Dojrzałe I Jędrne Mango, Obrane, Pokrojone W Plastry I Długie Kliny
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
3
Przed podaniem posmaruj steki pozostałym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
2 Szklanki Pilawu Ryżowego, Uformowanego W Cylinder W Foremce Do żelatyny2 Szklanki Pilawu Ryżowego, Uformowanego W Cylinder W Foremce Do żelatyny
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn