Glazurowane Tournedos z wołowiny
Potrzebujesz dania głównego bezglutenowego i bezmlecznego ? Glazed Beef Tournedos może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 5,23 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 298 kalorii , 38 g białka i 10 g tłuszczu . Udaj się do sklepu i kup pomarańczową marmoladę, cebulę, ketchup i kilka innych rzeczy, aby przygotować ją już dziś. 13 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 87% , to danie jest spektakularne. Tournedos Rossini z foie gras i truflami , wołowina peklowana owocami i marchewka glazurowana agawą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj sos stekowy, ketchup, marmoladę, sok z cytryny, cebulę i czosnek. Odłóż 1/4 szklanki do podania.
Zwilż ręcznik papierowy olejem do gotowania; używając szczypiec z długimi uchwytami, lekko posmaruj ruszt grilla. Grilluj steki bez przykrycia na średnim ogniu lub opiekaj w odległości 4 cali od ognia przez 5-7 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądany stopień wysmażenia (w przypadku średnio wysmażonego termometr powinien wskazywać 145°; średnio wysmażonego 160°; dobrze wysmażonego 170°), często polewając pozostałym sosem.
Przed podaniem posmaruj steki pozostałym sosem.