Glazurowane Kury Z Ogórkiem-Sałatka Z Kantalupy
Glazurowane kury z sałatką ogórkowo-Kantalupową mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 852 kalorie, 60g białka, oraz 58 g tłuszczu każdy. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka koszernej soli i pieprzu, brązowego cukru, kur z dziczyzny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać kantalupę, możesz podążać tym daniem głównym z Sorbet Z Kantalupy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 71%. Spróbuj Sałatka z kantalupy i ogórka, Sałatka z kantalupy i ogórka, oraz Sałatka Z Ogórka, Kantalupy I Kabaczka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F. kury doprawić solą i pieprzem, ułożyć na stelażu na patelni i piec 15 minut. W międzyczasie w miarce ubić sos chili, sok z limonki, brązowy cukier, oliwę z oliwek i 2 łyżeczki soli, aby rozpuścić cukier. Połowę mieszanki odłożyć do miski na sałatkę. Zagnieść kury z niektórych pozostałych dressing, następnie obrócić patelnię i nadal gotować, aż kury są złote i termometr włożony do najgrubszej części uda rejestruje 160 stopni F, o 20 więcej minut.
W międzyczasie obrać i cienko pokroić kantalupę i szalotkę. Ogórek obrać, następnie podzielić na pół wzdłuż, posadzić i cienko pokroić. Wrzuć kantalupę, szalotkę i ogórek z zastrzeżonym sosem. Podzielić sałatkę między talerze. Użyj nożyc kuchennych, aby przeciąć każdą kurę na pół i umieścić jedną połowę na każdym talerzu.
Skropić soki z patelni kurami i sałatką.
Zdjęcia Antonis Achilleos