Glazurowane kury z dzikim ryżem i morelowym farszem
Glazurowane kury kornwalijskie z farszem z dzikiego ryżu i moreli mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1016 kalorii, 67g białka, oraz 52g tłuszczu. Na 4,86 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz pod ręką cebulę, sok pomarańczowy, seler i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać suszone morele, można śledzić to danie główne z The ultimate makeover: Bread & butter pudding jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Glazurowane kury Korniszonowe z nadzieniem Pekanowo-ryżowym, Glazurowane Kury Z Granatem-Farsz Ryżowy, oraz Granat-glazurowane kury polne z dzikim ryżem-kasztan St dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby przygotować farsz, przynieś 3 szklanki bulionu do wrzenia w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Farsz
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj dziki ryż; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 50 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dziki Ryż
3
Odcedzić i odstawić.
4
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Margarynę roztopić na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Margaryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj cebulę, seler, i posiekany koper włoski; smażyć 10 minut lub do miękkości. Wmieszać ryż, posiekane morele i kolejne 4 składniki (posiekane morele przez pieprz).
Składniki, których będziesz potrzebować
Morela
Seler
Koper Włoski
Pieprz
Cebula
Ryż
7
Zdjąć z ognia.
8
Aby przygotować szkliwione kury, Usuń i wyrzuć podroby i szyje od kur. Kury opłukać zimną wodą i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
9
Usuń skórę i przyciąć nadmiar tłuszczu. Kury podziel na pół wzdłuż. Łyżka 4 (1-szklanki) kopców farszu z dzikiego ryżu do płytkiej patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Dziki Ryż
Farsz
Kopce Bar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
10
Połówki kury, mięsiste boki do góry, na wierzchu kopców.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kopce Bar
11
Połącz 1/4 szklanki soku pomarańczowego i konfitury z moreli w małej misce. Łyżka 1 1/2 łyżki mieszanki soku pomarańczowego na każdej połowie kury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury Morelowe
Sok Pomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
12
Piec w temperaturze 400 przez 40 minut lub do momentu, aż soki będą jasne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
13
Aby przygotować sos, umieść patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu, aż będzie gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Dodaj szalotki; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
15
Dodaj 3/4 szklanki soku pomarańczowego, 1/2 szklanki bulionu i sok z cytryny; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
Sok Z Cytryny
Bulion
16
Połącz Maderę i skrobię kukurydzianą; Dodaj do patelni. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować 2 minuty lub aż gruby, stale mieszając.