Glazurowane Ciasteczka Cytrynowo-Migdałowe
Glazurowane ciasteczka cytrynowo-migdałowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 30 i kosztuje 23 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 130 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. 65 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sól, ścinane migdały i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Glazurowane Ciasteczka Migdałowe, Glazurowane Ciasteczka Z Cukrem Migdałowym, oraz Szkliwione Ciasteczka Pomarańczowo-Migdałowe.
Instrukcje
Migdały Pulse i skórka z cytryny w robocie kuchennym, aż migdały są grubo zmielone. Odstawić.
Ubij masło na średniej prędkości w dużej misce, aż będzie lekkie i puszyste, około 1 minuty. Zatrzymać mikser i dodać 1/2 szklanki cukru cukierniczego. Bij na niskiej prędkości, aż do pełnego włączenia, około 30 sekund. Zeskrobać boki i dno miski gumową szpatułką i dodać wanilię.
Wymieszać na średniej prędkości aż do włączenia, około 10 sekund.
Dodaj mąkę, sól i mieszankę migdałowo-cytrynową i wymieszaj na średniej prędkości, aż ciasto się połączy, 60 do 90 sekund.
Gumową szpatułką zeskrobuj boki i dno miski, wklepując ciasto w celu ujednolicenia. Przykryć miskę folią i przechowywać w lodówce 30 minut.
Tymczasem ułóż stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Używając miarki 1 łyżki stołowej, wyjmij ciasto i szybko tocz między dłońmi w kulkę. Ułóż kulki na nieczystej blasze do pieczenia, rozstaw je 1/2 cala od siebie. Lekko naciśnij ciasteczka do 1/2 cala grubości.
Piec ciasteczka, aż złoty kolor na dole i blady złoty na górze, 15 do 20 protokół.
Przenieś blachę do regału chłodzącego i ostudzić ciasteczka na blasze przez 5 minut.
Przenieś ciasteczka bezpośrednio do regału chłodzącego i całkowicie ostudź, około 1 godziny.
W przypadku glazury, w małej misce, ubić razem pozostałą 1 szklankę cukru cukierniczego i sok z cytryny, aż będzie gładka. Ułóż stojak chłodzący w obramowanej blasze do pieczenia lub ustaw go na pergaminie lub folii aluminiowej, aby złapać wszelkie kapanie. Dip szczyty ciasteczka w glazury i przenieść do przygotowanego stojaka, glazury stronie do góry. Pozostawić do Ustawienia glazury, około 15 minut przed podaniem.Ciasteczka będą przechowywane w hermetycznym pojemniku przez okres do 1 tygodnia.