Gigantyczne Nadziewane Muszle Makaronu
Gigantyczne nadziewane muszle makaronu mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis zawiera 6 porcji z 305 kalorii, 16G białka, oraz 21g tłuszczu każdy. Za $2.01 za porcję, ten przepis okładki 26% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek, pieczarek, parmezanu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. 204 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia ogromny wynik spoonacular 94%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Nadziewane Gigantyczne Muszle, Nadziewane Gigantyczne Muszle Morskie Lub Manicotti, oraz Nadziewane Muszle Makaronu.
Instrukcje
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody. Gotuj muszle makaronu we wrzącej wodzie, od czasu do czasu mieszając, aż będą ugotowane, ale twarde do ugryzienia, około 8 minut; odcedzić.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj grzyby i czosnek w gorącym oleju, aż grzyby będą miękkie, około 7 minut. Do mieszanki grzybowej wymieszać szpinak i tymianek; doprawić solą i pieprzem. Gotuj i mieszaj, aż szpinak zwiędnie.
Zdejmij patelnię z ognia i spuść nadmiar płynu; przenieś odsączoną mieszaninę do dużej miski.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Wymieszaj ser ricotta, 3/4 szklanki sera mozzarella i 1/2 szklanki parmezanu z mieszanką szpinaku; ponownie dopraw solą i pieprzem i nadziewaj do skorupek makaronu.
Ułóż nadziewane muszle w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x11 cali.
Skorupki polać sosem makaronowym; na wierzch 1/4 szklanki sera mozzarella i 1/4 szklanki parmezanu.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser się rozpuści, a skorupki będą gorące, około 30 minut.