Gigantes plaki

Gigantes plaki
Jeśli masz w pobliżu 2 godziny i 20 minut spędzać w kuchni, Gigantes plaki może być ogromnym bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis do wypróbowania. To danie główne ma 489 kalorii, 24g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.36 za porcję. Przepis ten zachwycił 731 osób. Udaj się do sklepu i podnieś fasolę z masłem, pomidory, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 100%, co jest niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Gigantes Plaki (Grecka Fasola), Plaki Rybne, oraz Plaki Basowe W Paski.

Instrukcje

1
Fasolę moczyć przez noc w dużej ilości wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Odcedzić, spłukać, a następnie umieścić na patelni pokrytej wodą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, a następnie gotować na wolnym ogniu przez około 50 minut, aż lekko miękkie, ale nie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Odcedzić, a następnie odstawić.
4
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Rozgrzać oliwę na dużej patelni, dodać cebulę i czosnek, a następnie gotować na średnim ogniu przez 10 minut, aż zmięknie, ale nie rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Dodaj pomidora czystego, gotować przez kolejne min, dodać pozostałe składniki, a następnie dusić przez 2-3 min. Obficie przyprawić, a następnie wymieszać z fasolą. Wrzucić do dużego naczynia żaroodpornego, następnie piec ok. 1 godz., odsłonięty i bez mieszania, aż fasola będzie miękka. Fasola wchłonie wszystkie wspaniałe smaki, a sos zgęstnieje. Pozostawić do ostygnięcia, następnie roztrzepać natką pietruszki i skropić odrobiną oliwy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn