Genoise
Genoise może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 218 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, masło, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 15%. Podobne przepisy to Genoise, Genoise, oraz Tort Genoise.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smaruj jedną 8-calową okrągłą patelnię na ciasto. Wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować. Lekko mąka i papier.
Mąkę, 2 łyżki cukru i sól przesiać na kawałek papieru woskowego.
Umieść jajka w misce do miksowania ustawionej na patelni z gorącą (nie wrzącą) wodą.
Dodać 1/2 szklanki cukru do jajek i ubijać, aż mieszanina będzie ciepła (nie gorąca) w dotyku, o Temperaturze Ciała.
Umieść miskę na mikserze i ubijaj na średniej prędkości, aż mieszanina stanie się jasnożółta i spadnie z końca mocowania trzepaczki długimi wstążkami.
Dodać około 1/3 mieszanki mąki do ubitego jajka i złożyć. Nadal dodawać pozostałą część mąki, składając ją za każdym razem.
Umieścić około 1 szklankę ciasta do miski zawierającej roztopione masło i połączyć masło z ciasta.
Dodaj to z powrotem do głównego ciasta i złożyć go.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Natychmiast piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez około 25 minut lub do góry jest jasnobrązowy. Schłodzić w patelni na stojaku około 10 minut, a następnie odwrócić na stojaku. Najlepiej odwrócić go ponownie na inny stojak,aby schłodził się wraz z do góry.
Ostudzić całkowicie przed cięciem lub lukier.