Gelée Różowo-Brzoskwiniowe
Różowo-brzoskwiniowy Gelée to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis z 9 porcjami. Jedna porcja zawiera 283 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz wino różowe, brzoskwiniowy sznaps, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 8%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Gelée Różowo-Brzoskwiniowe, Peach Gelee Candy, oraz Honey Bourbon Dynia Panna Cotta z brzoskwiniowo-morelowym żelem.
Instrukcje
Połączyć 2 szklanki wody i cukru w małym rondlu i posypać żelatyną.
Odstawić żelatynę na 1 minutę, aby zmiękła.
Gotować na umiarkowanym ogniu, delikatnie mieszając od czasu do czasu, aż cukier i żelatyna rozpuszczą się.
Wyjąć z ognia i wymieszać z winem, sznapsem i pozostałą szklanką wody.
Wlać do formy 10-filiżanki i schłodzić, przykryte, aż twarde, co najmniej 10 godzin.
Zanurz formę w gorącej wodzie na kilka sekund, a następnie odwróć płytkę na gelée i odwróć gelée na płytkę.
* Gelée można schłodzić (w formie) do 2 dni.