Garlicky noga jagnięcina z sosem jogurtowym
Garlicky noga jagnięcina z sosem jogurtowym jest bezglutenowe i pierwotne przepis z 16 porcjami. Ta przystawka ma 166 kalorii, 24g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na $2.05 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, ogórek, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 7 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Przyprawione kotlety jagnięce marynowane z jogurtem Garlicky, Przyprawione kotlety jagnięce marynowane z jogurtem Garlicky, oraz Przyprawione kotlety jagnięce marynowane z jogurtem Garlicky dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w małej misce.
Wytnij 20 (3/4-inch-deep) szczelin w jagnięcinę. Wciśnij 1 czosnek na pół do każdej szczeliny. Jagnięcinę Rub mieszanką cytrynową. Przykryć i marynować w lodówce co najmniej 5 godzin.
Jagnięcinę posypać 1 łyżeczką soli i pieprzu.
Umieść jagnięcinę na stojaku z drutu pokrytym natryskiem do gotowania; umieść stojak na patelni do pieczenia.
Odstawić w temperaturze pokojowej 20 minut.
Piec jagnięcinę w temperaturze 450 przez 20 minut.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 375 (nie usuwaj jagnięciny).
Piec dodatkowe 55 minut lub aż termometr włożony w najgrubszą porcję zarejestruje 13
Odstawić na 15 minut; pokroić w poprzek ziarna na plasterki.
Jogurt i pozostałe składniki połączyć w średniej misce.