Galette des Rois
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Galette des Rois spróbować. Ten przepis służy 16 i kosztuje 45 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 223 kalorie, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu. 238 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz vanillan ekstrakt, fasola, jajko, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 23%. Podobne przepisy to Galette des rois, Vegan Galette des Rois, oraz Domowe Galette des Rois.
Instrukcje
Umieść pastę migdałową w robocie kuchennym lub blenderze z około połową cukru i przetwarzaj, aż dobrze się wymieszasz.
Dodać masło i pozostały cukier i proces do gładkiej, a następnie zmiksować w 1 jajko, ekstrakt waniliowy, ekstrakt migdałowy, mąkę i sól. Odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Blachę do pieczenia lub linię posmarować papierem do pieczenia i odstawić na bok.
Rozwałkuj jeden arkusz ciasta francuskiego na 11-calowy kwadrat. Przechowywać ciasto chłodne, nie zagniatać ani nie rozciągać. Użyj dużego talerza ciasta, patelni do ciasta lub patelni, aby narysować 11-calowy okrąg na cieście za pomocą końcówki małego noża.
Ułóż krąg ciasta na przygotowanej blasze do pieczenia. Powtórz z drugim arkuszem ciasta. Przechowywać w lodówce obu arkuszy.
Usypać nadzienie migdałowe na środku ciasta, które znajduje się na blasze do pieczenia. Pozostawić około 1 1/2 cala marginesu na krawędziach. Naciśnij fasolę lub feve w dół do nadzienia.
Umieść drugi arkusz ciasta na wierzchu i naciśnij krawędzie, aby uszczelnić. Pozostałe jajko ubić widelcem i lekko posmarować wierzchem galetki. Użyj noża, aby uzyskać krzyżujący się wzór w myciu jaj, a następnie nakłuj kilka małych szczelin na górze, aby upuścić parę podczas pieczenia.
Piec 15 minut w nagrzanym piekarniku. Nie otwieraj piekarnika, dopóki czas się nie skończy, ponieważ ciasto nie będzie w pełni nadmuchać.
Wyjąć z piekarnika i odkurzyć cukrem cukierniczym. Powrót do piekarnika i gotować przez dodatkowe 12 do 15 minut, lub do góry jest głęboki złoty brąz.
Przenieś do stojaka z drutu w celu ostygnięcia.
Połóż delikatnie złotą papierową koronę na wierzchu ciasta. Zostanie to wykorzystane do ukoronowania osoby, która znajdzie fasolę lub feve.
Podawać na ciepło lub na zimno. Pamiętaj, aby powiedzieć wszystkim o fasoli lub feve.