Galaretki z owoców i jeżyn z kremem werbena cytrynowa

Galaretki z owoców i jeżyn z kremem werbena cytrynowa
Galaretki z owoców męczennicy i jeżyn z kremem werbena cytrynowa mogą być właśnie przyprawą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 142 kalorie. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje $2.3 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz purée z marakui, melisę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto Jeżynowe Z Kremem Cytrynowym Werbena, Klementynki, Granaty I Galaretki Z Marakuji, oraz Galaretki Owocowe Jeżyna dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Posypać żelatynę ponad 1/4 szklanki wody i odstawić 2 minuty, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
2
Podgrzać cukier i pozostałą szklankę wody w 1-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać mieszaninę żelatyny i mieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
4
Przenieść mieszaninę do miary szklanej 1-quart lub miski, a następnie umieścić w dużej misce z lodem i zimną wodą i często mieszać do zimna, ale nie ustawić, O 15 minut. Wymieszać z purée z marakui, a następnie schłodzić w lodówce do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce MęczennicyOwoce Męczennicy
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Posypać żelatynę ponad 1/4 szklanki wody i odstawić 2 minuty, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
2
Podgrzać cukier i pozostałe 3/4 szklanki wody w 1-ćwiartkowym rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać mieszaninę żelatyny i mieszać do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
4
Przenieść mieszaninę do innego 1-quart szklanej miary lub miski, a następnie ustawić w dużej misce z lodem i zimną wodą i często mieszać do zimna, ale nie ustawić, O 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Podczas gdy mieszanka żelatyny chłodzi, przeciery jeżyny w robocie kuchennym, a następnie wcisnąć przez sito o drobnych oczkach do miski, odrzucając nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
żelatynażelatyna
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
SitoSito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Wymieszać sok z cytryny i 1 szklankę przecieru do schłodzonej mieszaniny żelatyny, a następnie schłodzić w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
żelatynażelatyna
1
Do każdej szklanki wlej skąpe 1/4 szklanki mieszanki marakui, a następnie odstaw wszystkie 6 szklanek do szerokiego garnka. Napełnij garnek wystarczającą ilością lodu i zimnej wody, aby osiągnąć poziom galaretki i schłodzić w lodówce, aż galaretka zostanie ustawiona, około 2 godzin. (Niewykorzystaną porcję galaretki przechowywać w lodówce, mieszając raz lub dwa razy do powolnego ustawienia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce MęczennicyOwoce Męczennicy
żelkiżelki
GalaretkaGalaretka
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Wlać skąpe 1/4 szklanki mieszanki jeżyn na górze zestawu galaretki marakui (nalewanie mieszanki delikatnie na tył łyżki trzymanej tuż nad zestaw galaretki pomaga utrzymać nową warstwę przed uszkodzeniem warstwy pod spodem).
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce MęczennicyOwoce Męczennicy
JeżynyJeżyny
GalaretkaGalaretka
3
Dodaj tyle lodu do garnka, aby osiągnąć poziom galaretki i schłodzić w lodówce, aż galaretka zostanie ustawiona, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Zrobić kolejną warstwę galaretki z marakui i kolejną warstwę galaretki z jeżyn w ten sam sposób, dodając lód do garnka i schładzając w lodówce, aż galaretki zostaną ustawione (ostatnie dwie warstwy zajmą tylko około 1 1/2 godziny każda do schłodzenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
Owoce MęczennicyOwoce Męczennicy
JeżynyJeżyny
żelkiżelki
GalaretkaGalaretka
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Gdy wszystkie warstwy są ustawione, wyjąć szklanki z lodowej kąpieli i schłodzić, luźno przykryte folią, 8 godzin (lub przez noc).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Werbenę cytrynową połączyć z cukrem w małej miseczce, następnie delikatnie zmiażdżyć werbenę tłuczkiem lub drewnianą łyżką (dla uwolnienia smaku). Wymieszać śmietanę i schłodzić, mieszając od czasu do czasu, 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CytrynaCytryna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wlać przez oczyszczone sito o drobnych oczkach do większej miski, delikatnie naciskając na cząstki stałe, a następnie je wyrzucając, następnie schłodzić śmietanę, przykryć, aż będzie gotowa do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Tuż przed podaniem, ubij śmietanę mikserem elektrycznym, aż po prostu utrzyma miękkie szczyty i łyżkę dollops nad galaretkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelkiżelki
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1
Galaretki (bez kremu) można układać warstwowo 2 dni wcześniej i schładzać, luźno przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelkiżelki
KremKrem
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn