Galaretki z owoców i jeżyn z kremem werbena cytrynowa
Galaretki z owoców męczennicy i jeżyn z kremem werbena cytrynowa mogą być właśnie przyprawą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 142 kalorie. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje $2.3 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz purée z marakui, melisę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto Jeżynowe Z Kremem Cytrynowym Werbena, Klementynki, Granaty I Galaretki Z Marakuji, oraz Galaretki Owocowe Jeżyna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać żelatynę ponad 1/4 szklanki wody i odstawić 2 minuty, aby zmiękczyć.
Podgrzać cukier i pozostałą szklankę wody w 1-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodać mieszaninę żelatyny i mieszać do rozpuszczenia.
Przenieść mieszaninę do miary szklanej 1-quart lub miski, a następnie umieścić w dużej misce z lodem i zimną wodą i często mieszać do zimna, ale nie ustawić, O 15 minut. Wymieszać z purée z marakui, a następnie schłodzić w lodówce do momentu użycia.
Posypać żelatynę ponad 1/4 szklanki wody i odstawić 2 minuty, aby zmiękczyć.
Podgrzać cukier i pozostałe 3/4 szklanki wody w 1-ćwiartkowym rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodać mieszaninę żelatyny i mieszać do rozpuszczenia.
Przenieść mieszaninę do innego 1-quart szklanej miary lub miski, a następnie ustawić w dużej misce z lodem i zimną wodą i często mieszać do zimna, ale nie ustawić, O 15 minut.
Podczas gdy mieszanka żelatyny chłodzi, przeciery jeżyny w robocie kuchennym, a następnie wcisnąć przez sito o drobnych oczkach do miski, odrzucając nasiona.
Wymieszać sok z cytryny i 1 szklankę przecieru do schłodzonej mieszaniny żelatyny, a następnie schłodzić w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Do każdej szklanki wlej skąpe 1/4 szklanki mieszanki marakui, a następnie odstaw wszystkie 6 szklanek do szerokiego garnka. Napełnij garnek wystarczającą ilością lodu i zimnej wody, aby osiągnąć poziom galaretki i schłodzić w lodówce, aż galaretka zostanie ustawiona, około 2 godzin. (Niewykorzystaną porcję galaretki przechowywać w lodówce, mieszając raz lub dwa razy do powolnego ustawienia.)
Wlać skąpe 1/4 szklanki mieszanki jeżyn na górze zestawu galaretki marakui (nalewanie mieszanki delikatnie na tył łyżki trzymanej tuż nad zestaw galaretki pomaga utrzymać nową warstwę przed uszkodzeniem warstwy pod spodem).
Dodaj tyle lodu do garnka, aby osiągnąć poziom galaretki i schłodzić w lodówce, aż galaretka zostanie ustawiona, około 2 godzin.
Zrobić kolejną warstwę galaretki z marakui i kolejną warstwę galaretki z jeżyn w ten sam sposób, dodając lód do garnka i schładzając w lodówce, aż galaretki zostaną ustawione (ostatnie dwie warstwy zajmą tylko około 1 1/2 godziny każda do schłodzenia).
Gdy wszystkie warstwy są ustawione, wyjąć szklanki z lodowej kąpieli i schłodzić, luźno przykryte folią, 8 godzin (lub przez noc).
Werbenę cytrynową połączyć z cukrem w małej miseczce, następnie delikatnie zmiażdżyć werbenę tłuczkiem lub drewnianą łyżką (dla uwolnienia smaku). Wymieszać śmietanę i schłodzić, mieszając od czasu do czasu, 1 godzinę.
Wlać przez oczyszczone sito o drobnych oczkach do większej miski, delikatnie naciskając na cząstki stałe, a następnie je wyrzucając, następnie schłodzić śmietanę, przykryć, aż będzie gotowa do podania.
Tuż przed podaniem, ubij śmietanę mikserem elektrycznym, aż po prostu utrzyma miękkie szczyty i łyżkę dollops nad galaretkami.
Galaretki (bez kremu) można układać warstwowo 2 dni wcześniej i schładzać, luźno przykryć.